search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:05
MENU CLOSE

Έγκλημα στου Φιλοπάππου – Προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες: «Σήκωσε τα χέρια, έκανε βήματα προς τα πίσω και έπεσε»

27.08.2018 11:30
Έγκλημα στου Φιλοπάππου - Προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες: «Σήκωσε τα χέρια, έκανε βήματα προς τα πίσω και έπεσε» - Media

 

Στον ανακριτή βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι τρεις κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή στου Φιλοπάππου, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε βάρος των τριών δραστών έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς, ηλικίας 17 και 28 ετών και ένας 25χρονος Ιρακινός οι οποίοι και επιχείρησαν να κλέψουν την τσάντα και το κινητό της 23χρονης φίλης του φοιτητή. Τότε, ο 25χρονος έπεσε από τον βράχο και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ωστόσο, οι τρεις συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι ο φοιτητής έχασε την ισορροπία του και έπεσε από τον βράχο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Κατά τις βραδινές ώρες στις 15-08-2018, το θύμα και η 23χρονη αλλοδαπή φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Στις 22:50 περίπου τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο. Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρείς αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία. Σημειώνεται ότι αποτυπώματα ενός εκ των δραστών βρεθήκαν σε μια μαύρη σακούλα κοντά στο σημείο της ληστείας.

Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει απογευματινές ώρες της 23-8-2018 τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης Πολυκάστρου Κιλκίς, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Βραδινές ώρες εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Τι υποστήριξαν οι δράστες

Τι υποστήριξε , συμφωνά με πληροφορίες, ο 17χρόνος Πακιστανός στην απολογία του:

«Πήγα να κάνω ληστεία. Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον 25χρονο. Ωστόσο εκείνος γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό».
Από την πλευρά του ο 27χρονος ομοεθνής του -κατά δήλωση του /ανηλίκου κατηγορούμενου , φέρεται να είπε ότι: «Ο μικρός (σ.σ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01