23/02/2020 07:51:34

Με «προσευχή και σιωπή» απαντά ο πάπας Φραγκίσκος στις κατηγορίες για συγκάλυψη σκανδάλων παιδεραστίας

Ιταλία: Γιατί η ακροδεξιά τα βάζει με τον Πάπα Φραγκίσκου - «Δεν είναι αληθινός Πάπας» - Media
 
Ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να απαντήσει, έμμεσα, στον πρώην αποστολικό νούντσιο του Βατικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες, Κάρλο Μαρία Βιγκανό, ο οποίος τον έχει κατηγορήσει ότι ευθύνεται για συγκάλυψη υψηλόβαθμων κληρικών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παιδεραστία.
 
«Η αλήθεια χαρακτηρίζεται από πραότητα, η αλήθεια είναι σιωπηλή. Με όσους επιζητούν μόνον το σκάνδαλο και τον διχασμό, ο μόνος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε, είναι εκείνος της προσευχής και την σιωπής», είπε ο ποντίφικάς, στο τέλος της καθιερωμένης λειτουργίας στoν ξενώνα της Αγίας Μάρθας, μέσα στο Βατικανό, όπου και κατοικεί.
 
Ο λατινοαμερικανός πάπας αναφέρθηκε και στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο, για να θυμίσει ότι «ο διάβολος δρα με στόχο να διασπάσει την ενότητα της οικογένειας και του λαού». Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι πρόκειται για σαφή αναφορά στις κατηγορίες του Βιγκανό, ο οποίος έφτασε να ζητήσει και την παραίτηση του Φραγκίσκου.
 
Είναι σαφές ότι στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας βρίσκεται σε εξέλιξη, πλέον, σύγκρουση ανάμεσα σε μια υπερσυντηρητική πτέρυγα και μια προοδευτική, η οποία εκπροσωπείται από τον αργεντινό πάπα. Και ότι έως τώρα, η έκβαση της σύγκρουσης αυτής μπορεί να θεωρηθεί κάθε άλλο παρά προβλέψιμη.
 
AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.