20/01/2019 14:07:15

Είναι οριστικό - Τα κινητά «εξορίζονται» από τα σχολεία στη Γαλλία

Είναι οριστικό - Τα κινητά «εξορίζονται» από τα σχολεία στη Γαλλία - Media

 

Χωρίς τα κινητά τηλέφωνά τους επιστρέφουν στις τάξεις οι Γάλλοι μαθητές, καθώς η κυβέρνηση Μακρόν απαγόρευσε την κατοχή και χρήση φορητών συσκευών στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Πλέον, είναι οι ίδιες οι σχολικές μονάδες που θα κληθούν να εφαρμόσουν το νόμο, ο οποίος αφορά στα δημοτικά και γυμνάσια και αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Εμανουέλ Μακρόν.

Πάντως, ο νόμος αφήνει κάποια παράθυρα: οι μαθητές μπορούν να έχουν τα κινητά τους στα σακίδιά του, υπό την προϋπόθεση ότι είναι απενεργοποιημένα, ενώ ο νόμος εξαιρεί τους μαθητές ΑμΕΑ, τις περιπτώσεις κινδύνου. Επίσης, τα γυμνάσια μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο εθελοντικά.

Όπως εξήγησαν αρμόδιοι, η απαγόρευση επιβλήθηκε ώστε οι μαθητές να μην απασχολούνται συνέχεια με τα κινητά τους και να μην διακόπτουν το μάθημα. Μένει να φανεί αν και πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος, σημειώνεται, επιτρέπει και την κατάσχεση κινητών μαθητών από εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι, με σχετική εγκύκλιο, ο Έλληνας υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαγόρευσε τη χρήση κινητών από μαθητές στα σχολεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.