21/07/2019 17:04:32

Το «μαγικό» για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο

Το «μαγικό» για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο - Media

 

Τα αυγά είναι μια από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές τροφές για τον άνθρωπο, ωστόσο, όπως όλα τα τρόφιμα, έτσι κι αυτά όσο περνά ο καιρός τόσο μπαγιατεύουν.

Αυτό μπορεί να έχει συνέπειες, τόσο για τη γεύση τους, όσο και για την υγεία μας. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο;

Υπάρχουν μερικοί κανόνες που μπορούν να μας εγγυηθούν τη φρεσκάδα των αυγών που αγοράζουμε, όπως αν είναι συσκευασμένα να ελέγχουμε τα στοιχεία της συσκευασίας για την κατηγορία ποιότητας (Α,Β,Γ), βάρος, ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης, κλπ.

Επίσης, φροντίζουμε τα αυγά που αγοράζουμε να είναι άθικτα και να μην είναι ραγισμένα ή στο κέλυφος να υπάρχουν ίχνη αίματος ή ακαθαρσιών.

Σημειώνεται ότι αν κουνήσουμε το αυτό κοντά στο αυτί μας και ακούσουμε τον κρόκο να κινείται, τότε είναι φρέσκο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα «μαγικό» που μας επιτρέπει να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό στο σπίτι μας είναι φρέσκο (ως πέντε ημερών) ή παλιότερο και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα βαθύ μπολ και κρύο νερό.

Γεμίζουμε το μπολ με νερό και ρίχνουμε με προσοχή το αυγό μέσα. Αν είναι φρέσκο θα κατακαθίσει στον πάτο σε οριζόντια θέση, ενώ αν είναι πιο παλιό, θα βυθιστεί πιο αργά και θα κάτσει στον πάτο σε διαγώνια θέση, λόγω λόγω των αερίων που παράγονται κατά την αποσύνθεση του οργανικού υλικού.

Στην περίπτωση αυτή, πετάμε το αυγό, καθώς είναι ακατάλληλο για κατανάλωση

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.