search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:52
MENU CLOSE

Ο Τσίπρας υποδέχθηκε στη Θεσσαλονίκη τον υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ Γούιλμπουρ Ρος (Video)

07.09.2018 05:38
Ο Τσίπρας υποδέχθηκε στη Θεσσαλονίκη τον υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ Γούιλμπουρ Ρος (Video) - Media

 

Με έναν από τα κορυφαία στελέχη του υπουργικού συμβουλίου του Τραμπ, τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

 

Υποδεχόμενος τον κ. Ρος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια για την περιοχή, ενώ καλωσορίζοντας τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη,  αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, όπου είναι η τιμώμενη χώρα, και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως πέρα από τους στενούς δεσμούς οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιριών στον τομέα των επενδύσεων.
 
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ότι η συνάντησή του με τον κ. Ρος μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο συμβολικά όσο και οικονομικά, σε όλη την περιοχή. Καθώς η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, του έθεσε το ζήτημα των επιπτώσεων σε ελληνικές εταιρείες που προκύπτουν από την επιβολή δασμών στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, και υπογράμμισε ότι πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα αυτό.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Ρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη ΔΕΘ, την Ελλάδα και την οικονομία της και συνεχάρη την Ελλάδας, επειδή, όπως είπε, η οικονομία της βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μομέντουμ για τη χώρα μας. Σημείωσε, δε, πως παλιά ερχόταν πολύ συχνά στη χώρα μας.Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και του είπε ότι «ίσως κάνουμε κάτι εκεί».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Και συνάντηση Ρος – Δραγασάκη

Θα υπάρξει επίσης συνάντηση του αμερικανού υπουργού κ. Ρος με τον έλληνα υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας για την οικονομική και εμπορική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία συγκροτήθηκε στην περσινή συνάντηση Τσίπρα-Τράμπ στο Λευκό Οίκο με απόφαση των δύο ηγετών. Αναμένεται να συζητηθούν τα βήματα που έχουν γίνει αλλά φυσικά και οι επόμενες ενέργειες.

Και επαφές με επιχειρηματίες

Συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, με αξιωματούχους αμερικανικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ είναι σε εξέλιξη στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
 
Στις συναντήσεις συμμετέχουν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01