search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:58
MENU CLOSE

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη κατά της κατάργησης των Λατινικών – Τι γράφει στο Facebook

07.09.2018 14:36
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη κατά της κατάργησης των Λατινικών – Τι γράφει στο Facebook - Media

 

Την αντίθεσή της στην κατάργηση των Λατινικών από το ελληνικό σχολείο δηλώνει μέσω ανάρτησής της στο Facebook η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

Αναλυτικά, ανάρτηση της βουλευτή:

«Για το μάθημα των Λατινικών και της Κοινωνιολογίας η βάση της συζήτησης, όπως γίνεται, είναι λανθασμένη και αντιπαραγωγική. Αυτό γιατί δεν εδράζεται στη διάκριση ανθρωπιστικών (humanities) και κοινωνικών επιστημών (social sciences), καθώς και στη μεταξύ τους διαλεκτική. Αντίθετα, οι μεν στα κοινωνικά δίκτυα αναλώνονται στην εύκολη απαξίωση των λατινικών, υποβαθμίζοντας την αναγκαιότητα προαγωγής των κλασσικών σπουδών, όπου όμως αρχαία ελληνικά και λατινικά αποτελούν αδιαίρετη ενότητα ως θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού, οι δε φοβούνται τις πολιτικές «παρενέργειες» της Κοινωνιολογίας, που άλλωστε έγινε πανεπιστημιακό τμήμα και μπήκε ως μάθημα στις δέσμες στα χρόνια της Αλλαγής και κατόπιν καταργήθηκε επί ΝΔ και Σουφλιά στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Άρα η Δεξιά είναι συνεπής ως προς την πολεμική της στην Κοινωνιολογία. Εμείς ας μην επιτρέψουμε να καταστεί και a contrario ψευδοπροστάτης των Ανθρωπιστικών Επιστημών, αφού είναι ο νεοφιλελευθερισμός που θέλει να τις αφανίσει διεθνώς – και για την ακρίβεια να τις καταστήσει σπάνιο πόρο υπέρ των ελίτ.

Προσωπικά τάσσομαι απερίφραστα υπέρ της Κοινωνιολογίας, αλλά είμαι κατηγορηματικά αντίθετη στην κατάργηση των Λατινικών από το ελληνικό σχολείο. Θα είναι αντινομία.

P.S. (Που σημαίνει “post scriptum” και όχι Play Station) Θα επανέλθω με εκτενέστερο κείμενο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01