19/02/2019 19:01:38

Νέο σοκ για την Τουρκία: Η Fitch «σάρωσε» τέσσερις τράπεζες

Νέο σοκ για την Τουρκία: Η Fitch «σάρωσε» τέσσερις τράπεζες - Media

 

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα της πολύπαθης τουρκικής οικονομίας, η οποία σχεδόν σε καθημερινή βάση δέχεται και νέα χτυπήματα από τις αγορές, ενώ ο Ερντογάν μοιάζει ανήμπορος να αλλάξει το κλίμα.

Έτσι, ο οικος Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση των Anadolubank A.S. και Fibabanka Anonim Sirketi (Fiba) στο 'B+' από 'BB-', της Sekerbank T.A.S. (Seker) σε 'B' από 'B+' και της Odeabank A.S. (Odea) σε 'B' από 'BB-'.

Ο οίκος υποβάθμισε επίσης τα Viability Ratings (VRs) των τεσσάρων τουρκικών τραπεζών, ενώ έχει θέσει αρνητικά outlooks στις αξιολογήσεις.
 
Η υποβάθμιση αντανακλά τους αυξημένους κινδύνους στις επιδόσεις των τραπεζών, την ποιότητα του ενεργητικού, την κεφαλαιοποίηση τους καθώς και τη ρευστότητα και το χρηματοδοτικό προφίλ μετά την τελευταία περίοδο υψηλής μεταβλητότητας στις αγορές, αναφέρει στην ανάλυση του ο οίκος.
 
Η υποβάθμιση λαμβάνει υπόψη και τον αυξημένο κίνδυνο μιας απότομης προσγείωσης της οικονομίας και επιδείνωσης του επενδυτικού κλίματος, προσθέτει.
 
Η Fitch εκτιμά παράλληλα ότι οι κίνδυνοι στη χρηματοοικονομική σταθερότητα παραμένουν σημαντικοί δεδομένης της αβεβαιότητας στο πολιτικό πεδίο και των μεγάλων αναγκών της Τουρκίας σε χρηματοδότηση.
 
Πηγή: capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.