search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Φρίκη στην Κομοτηνή: Ξυλοκοπούσε το 9 ετών παιδί της συντρόφου του

12.09.2018 17:17
Φρίκη στην Κομοτηνή: Ξυλοκοπούσε το 9 ετών παιδί της συντρόφου του - Media

 

Μόνο και αβοήθητο είχαν αφήσει τον ανήλικο γιο τους να περιπλανιέται στην Κομοτηνή, τις νυχτερινές ώρες Τετάρτης προς Πέμπτης, την προηγούμενη εβδομάδα, οι γονείς του, γι’ αυτό και συνελήφθησαν από την αστυνομία. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έλαβε ο “Χ” από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και παρουσίασε “συνελήφθησαν την 6-9-2018 το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, μια 30χρονη και ένας 25χρονος, διότι, νυχτερινές ώρες της 5/6-9-2018, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κομοτηνής, βρέθηκε μόνος και αβοήθητος ο ανήλικος γιός τους, ηλικίας 9 ετών”.

Η υπόθεση όμως έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από το περιθώριο της ως άνω ενημέρωσης, όπως πληροφορήθηκε ο “Χ” σε επικοινωνία του με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνα Μελισσάρη.

Ο ευαισθητοποιημένος δημότης

Αρχικά, άξιο αναφοράς είναι πως η όλη κινητοποίηση ήρθε από έναν ευαισθητοποιημένο δημότη, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία και κατόπιν έγιναν όλες οι κατά το νόμο διαδικασίες. Ο δημότης είδε το 9χρονο αγόρι μόνο του, ώρα 12:15 το βράδυ, στην παιδική χαρά της πλατείας, εμφανώς καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο. Γι’ αυτό η εν λόγω δημοσίευση αποσκοπεί, όπως ζήτησε και η εισαγγελέας, στο να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος της Κομοτηνής και να μην κλείνει τα μάτια του σε φαινόμενα εγκατάλειψης ανηλίκων.

Ζητιάνευε το παιδί, το κακοποιούσε ο πατέρας

Σύμφωνα με το ίδιο το παιδί μάλιστα, φοβόταν να γυρίσει σπίτι του γιατί κατά την μαρτυρία, αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, στο σπίτι τον περίμενε ξύλο από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας. Ο ίδιος φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας, αν δεν συγκέντρωσε αρκετά χρήματα.

Ο μικρός μάλιστα όχι μόνο δεν ήθελε να ζητιανεύει, αλλά είχε ζητήσει πολλές φορές από την μητέρα και τον σύντροφό της να τον στείλουν στο σχολείο αλλά εκείνοι δεν του το επέτρεπαν, κι έτσι στα εννιά του πλέον δεν έχει μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα. Η εισαγγελέας μάλιστα επισημαίνει ότι είναι άκρως σημαντικό τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο, γι’ αυτό και δρα στοχευμένα παντοιοτρόπως κατά της σχολικής διαρροής.

Πηγή: xronos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59