search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:58
MENU CLOSE

Άφησε το παλάτι και φόρεσε ποδιά.. (Photos/video)

17.09.2018 14:25
Άφησε το παλάτι και φόρεσε ποδιά.. (Photos/video) - Media

Στην πρώτη της φιλανθρωπική ενέργεια ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, προχώρησε η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ.

Η σύζυγος του Πρίγκιπα Χάρι, σήκωσε μανίκια, φόρεσε τη μαγειρική της ποδιά και μαγείρεψε για καλό σκοπό παρέα με γυναίκες που η ζωή τους άλλαξε για πάντα μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου.

«Άρχισα να αισθάνομαι ένα ισχυρό δεσμό με αυτή την ιδιότυπη κουζίνα. Είναι ένα μέρος που οι γυναίκες μπορούν να γελούν, να θρηνούν, να κλαίνε και να μαγειρεύουν μαζί» γράφει η Μέγκαν στον πρόλογο του βιβλίου: «Μαζί: Το βιβλίο μαγειρικής της κοινότητας μας», το οποίο εξήρει τη δύναμη της γεύσης που φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

Μόλις τον περασμένο Γενάρη, όταν και εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, η Μαρκλ συναντήθηκε με την ομάδα των γυναικών που μαγείρευαν δύο φορές την εβδομάδα σε μια κοινόχρηστη κουζίνα στο Μουσουλμανικό Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Al Manaar και τότε γεννήθηκε η ιδέα του συγκεκριμένου βιβλίου.

Το μαγειρείο ξεκίνησε αρχικά ως ο χώρος για τις γυναίκες που μαγείρευαν φρέσκα τρόφιμα για τις οικογένειες και τους γείτονές τους, που έμειναν άστεγοι μετά την πύρινη τραγωδία, που έλαβε χώρα στην 24ώροφη εργατική πολυκατοικία και κόστισε τη ζωή 71 ανθρώπων.

Ένα χρόνο αργότερα, η κουζίνα αυτή έγινε διάσημη μετά και την υποστήριξη του «The Royal Foundation», με αποτέλεσμα η έκδοση να περιλαμβάνει πάνω από 50 συνταγές από όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Συνδυάζοντας πολιτιστικές ταυτότητες κάτω από μια κοινή στέγη, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος που προσφέρει την αίσθηση της κανονικότητας στην απλούστερη της μορφή» υποστήριξε η Δούκισσα του Σάσεξ.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν υπέρ της κοινότητας Hubb Community Kitchen ώστε η κοινοτική κουζίνα να είναι μελλοντικά ανοικτή επτά ημέρες την εβδομάδα και να είναι επίσης ανοικτή σε νέες κοινότητες, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01