search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:09
MENU CLOSE

Και ο Τουσκ καλεί τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν «ναι» (Video)

17.09.2018 17:12
Τουσκ: Ενωμένη η ΕΕ πίσω από την Κύπρο - Media
 
Να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών προτρέπει τους πολίτες της ΠΓΔΜ, και μάλιστα μιλώντας στην γλώσσα τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
 
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο κ. Τουσκ αναφέρει ότι το κυριότερο μάθημα που έχει αντλήσει από την ζωή είναι ότι πρέπει να αξιοποιείς την ευκαιρία όταν σου δίνουν το δικαίωμα να ψηφίσεις.
 
Παραλληλίζει την περίπτωση της ΠΓΔΜ με την εμπειρία της πατρίδας του, της Πολωνίας, η οποία πλέον, μετά από δεκαετίες γεωπολιτικών εμποδίων, «επωφελείται από τις άνευ ορίων ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
«Δεν θα σας το έλεγα αυτό σήμερα εάν δεν πίστευα ότι κι εσείς μπορείτε να τα καταφέρετε», σημειώνει.
 
Το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το κείμενο που το συνοδεύει εκφωνήθηκε και γράφτηκε αντίστοιχα στα σλαβομακεδονικά, που ορίζονται ως μακεδονική γλώσσα στην συμφωνία των Πρεσπών, αν και διευκρινίζεται πως είναι σλαβικής προέλευσης και άσχετη με αρχαίες ελληνικές διαλέκτους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01