search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:59
MENU CLOSE

Τα αλλάζει ο Ζάεφ: Υπάρχουν περιοχές σε Ελλάδα και Βουλγαρία που λέγονται «Μακεδονία»

21.09.2018 17:05
Βόρεια Μακεδονία: Πρώτος ο Ζάεφ, αλλά με ισχνή διαφορά εδρών - Media

 

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά τη θύελλα που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του στο πρακτορείο ΜΙΑ σχετικά με τη «μοναδική Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, πλέον το κείμενο της συνέντευξής του έχει αλλάξει και ο Ζάεφ φέρεται να αναφέρει τα εξής:

«Κανείς δεν θα αρνείται πλέον τη “Μακεδονική” μας ταυτότητα. […] Μοιράζομαι τη δυσαρέσκεια των συμπατριωτών μου της διασποράς για το συνθετικό “Βόρεια” στο όνομα, δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα, μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα άλλο κομμάτι βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι η χώρα μας. Και κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη Μακεδονία μας. Το επίθετο “Βόρεια” κάνει τη διαφορά και επαναβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία που ονομάζονται “Μακεδονία”».

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι ασκήθηκε διπλωματική πίεση στα Σκόπια από την ελληνική πλευρά που δυσαρεστήθηκε μετά τις δηλώσεις για τις οποίες ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι παρερμηνεύτηκαν.

Πηγή: ΜΙΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01