search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:20
MENU CLOSE

«Μήνυμα» Πομπέο στην Άγκυρα: Περιμένουμε την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον

24.09.2018 17:27
Ο Μάικ Πομπέο θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο - Media
 
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, που έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Τουρκία και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διπλωματικής κρίσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, θα μπορούσε να απελευθερωθεί πολύ σύντομα.
 
Ερωτηθείς στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σχετικά με τις φήμες που κάνουν λόγο για μια πιθανή απελευθέρωση του πάστορα αυτόν τον μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απάντησε:
 
«Θα μπορούσε να απελευθερωθεί αυτόν τον μήνα, έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος τον περασμένο μήνα και επομένως θα έπρεπε να απελευθερωθεί σήμερα».
 
«Μιλήσαμε με τους Τούρκους, γνωρίζουν τις προσδοκίες μας» και άλλες συνομιλίες αναμένεται να λάβουν χώρα αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ο Μάικ Πομπέο. «Ο πάστορας Μπράνσον και οι άλλοι Αμερικανοί που παραμένουν υπό κράτηση στην Τουρκία πρέπει όλοι τους να αφεθούν ελεύθεροι από την Τουρκία, αμέσως» επέμεινε ο ίδιος.
 
Kαι συνάντηση με Λαβρόφ
Ο Πομπέο δήλωσε επίσης ότι αναμένει να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης των αρχηγών κρατών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 
«Είμαι βέβαιος ότι ο Σεργκέι κι εγώ θα βρούμε χρόνο να συναντηθούμε» δήλωσε ο Πομπέο αναφερόμενος στα σχέδια του να συναντήσει τον Λαβρόφ. «Προσπαθούμε να βρούμε κάθε πεδίο στο οποίο μπορεί να έχουμε κοινές προσεγγίσεις, στο οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε με τους Ρώσους», είπε ο Πομπέο, προσθέτοντας ότι υπήρξαν πολλά πεδία στα οποία η Μόσχα λειτουργούσε ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες και «για τα οποία τους θεωρούμε υπόλογους».
 
Η Ουάσιγκτον, μέσω του συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Τζόν Μπόλτον, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για την απόφαση της Μόσχας να εφοδιάσει τη Συρία με αντιαεροπορικά συστήματα S-300, λέγοντας ότι αυτό συνιστά «σημαντική κλιμάκωση» εκ μέρους της Μόσχας, στην προσπάθεια της να στηρίξει την κυβέρνηση της Συρίας στον εμφύλιο πόλεμο.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30