search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:06
MENU CLOSE

Κλείνει επ’ αόριστον η διάσημη «Παραλία» του Ντι Κάπριο (video)

02.10.2018 16:44
Κλείνει επ’ αόριστον η διάσημη «Παραλία» του Ντι Κάπριο (video) - Media

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης. Ο λόγος για την παραλία στον κόλπο Μαγια στο νησί «Kho Phi Phi», η οποία οφείλει κυρίως τη φήμη της στην ταινία «The Beach» με πρωταγωνιστή τον νεαρό τότε, Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Εδώ και 18 χρόνια (από τότε που κυκλοφόρησε δηλαδή η ταινία του Ντάνι Μπόιλ) η επισκεψιμότητα της παραλίας έχει εκτοξευτεί σε σημείο να την επισκέπτονται καθημερινά περίπου 6.000 τουρίστες, φτάνοντας εκεί με καραβάκια από το Πουκέτ, τις Νήσους Phi Phi και το Κράμπι.

 

Όμως, η αδιάκοπη και συνεχής προσέλευση του κόσμου έχει προκαλέσει τέτοια ζημιά στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής, ώστε τον περασμένο Φεβρουάριο οι Αρχές να αναγκαστούν να αποφασίσουν η παραλία να μείνει κλειστή για τέσσερις μήνες, προκειμένου να δοθεί χρόνος και να ανακάμψει ο κοραλλιογενής ύφαλος. Σε νέα ανακοίνωσή τους όμως επισημαίνουν ότι θα κρατήσουν την παραλία κλειστή «επ’ αόριστον», επειδή το οικοσύστημα της περιοχής χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει και πως οι τέσσερις μήνες δεν ήταν αρκετοί.

 

Σύμφωνα με μελέτες, η παρουσία των τουριστών είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει το 80% του κοραλλιογενούς υφάλου. «Το κλείσιμο για τέσσερις μήνες δεν ήταν αρκετό. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα ή δύο χρόνια, μπορεί και πολύ περισσότερο, για να ανακάμψει το οικοσύστημα», σχολίασε ο διευθυντής του Γραφείου Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01