12/08/2020 15:52:24
4.10.2018

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: «Κακή» η Συμφωνία των Πρεσπών

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: «Κακή» η Συμφωνία των Πρεσπών - Media

Την Ευρωπαϊκή Ένωση για «αδικία» κατηγόρησε ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που χαρακτήρισε «κακή» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα, μαζί με τον Τσέχο ομόλογό του, Μίλος Ζέμαν, ο Ιβάνοφ επέκρινε τις Βρυξέλλες ότι τηρούν «δυο μέτρα και δύο σταθμά» απέναντι στην πΓΔΜ.

«Υπάρχουν χώρες που έχουν άλυτα διμερή ζητήματα αλλά είναι ήδη μέλη της ΕΕ» είπε, αναφερόμενος στη συνοριακή διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας.

«Σε αυτές τις χώρες δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν στην ΕΕ, ενώ στη "Μακεδονία" δεν επετράπη ποτέ η έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων» τόνισε ο Σκοπιανός πρόεδρος.

«Το γεγονός είναι ότι το δημοψήφισμα απέτυχε» σημείωσε, δηλώνοντας επιπλέον ότι «η ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια κακή συμφωνία μεταξύ της "Μακεδονίας" και της Ελλάδας».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.