search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:55
MENU CLOSE

Δική Γερμενή-Ηλιόπουλου: Οργή του προέδρου για τις μαρτυρίες των αστυνομικών

05.10.2018 17:19
Το twitter γλεντάει τους ναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή - Media
 
Απίστευτοι διάλογοι εκτιλύχθηκαν μεταξύ του προέδρου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και των αστυνομικών μαρτύρων της επίθεσης χρυσαυγιτών κατά μικροπωλητών στην εμποροπανήγυρη της Ραφήνας 2012, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του από τις μαρτυρίες των αστυνομικών.

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος του προέδρου του δικαστηρίου με αστυνομικό που υπηρετούσε στο ΑΤ Ραφήνας εκείνη την περίοδο.

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι «είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν τους, μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε… δεν καταλάβαμε τί εγινε» και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

Πρόεδρος: Ως δια μαγείας;
 
Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως εγινε… έτσι ξαφνικα…
 
Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε. Τί συνέβη;
 
Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε… Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα.
 
Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στο πλαίσιο του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά;
 
Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ό,τι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε…
 
Πρόεδρος: Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία;
 
Μάρτυρας: Πώς! Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα.
 
Υπεράσπιση: Είδατε να γίνεται κάποια παράνομη πράξη;
 
Πρόεδρος: Δεν είδε κύριε συνηγορε. Εδώ λέει ότι έγινε ως δια μαγείας…
 
Αν και η δίκη για τη δράση τριών μελών της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους οι βουλευτές Γ. Γερμενής και Παν. Ηλιόπουλος, ξεκίνησε κανονικά, τελικά πήρε αναβολή, καθώς απουσίαζαν τρεις αυτόπτες μάρτυρες.
 
Η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά στις 13η Δεκεμβρίου του 2018, προκειμένου εν τω μεταξύ να κλητευθούν οι δύο πολιτικώς ενάγοντες και ακόμα ένας μάρτυρας, στους οποίους το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο λιπομαρτυρίας ύψους 60 ευρώ.
 
Απόντες ήταν οι δύο βουλευτές Γ. Γερμενής και Παν. Ηλιόπουλος, που κατηγορούνται για αντιποίηση αρχής από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εκτέλεση βιαιοπραγιών στα πλαίσια διατάραξης κοινής ειρήνης, αλλά και ο Παρ. Φωκιανός, για τον οποίο κηρύχθηκε απαράδεκτη η ποινική δίωξη για τις δύο τελευταίες πράξεις που αρχικά του αποδόθηκαν, λόγω εκκρεμοδικίας.
 
Πληροφορίες: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01