30/03/2020 11:34:53

Του αφαίρεσαν τα τεράστια ζυγωματικά με χειρουργική επέμβαση – Είχε το «σύνδρομο του λιονταριού» (Video)

Του αφαίρεσαν τα τεράστια ζυγωματικά με χειρουργική επέμβαση – Είχε το «σύνδρομο του λιονταριού» (Video) - Media

 

Το σύνδρομο του λιονταριού είναι μια σπάνια πάθηση κατά την οποία τα ζυγωματικά στο πρόσωπο μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα. Αυτή την πάθηση την είχε ένας άνδρας στη νότια Ινδία, με το όνομα Σουρές. Οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν την κατάσταση σοβαρή και αποφάσισαν να αφαιρέσουν χειρουργικά τα οστά στο πρόσωπο του προκειμένου να τον ανακουφίσουν.

Ο Σουρές είναι σήμερα 38 ετών και εδώ και 20 χρόνια από τότε που άρχισε να εμφανίζεται η διόγκωση των ζυγωματικών του ψάχνει να βρει γιατρό για να τον χειρουργήσει. Τελικά βρέθηκε μια ομάδα χειρουργών που έκανε την επέμβαση και μάλιστα δωρεάν.

Η γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο επειδή τα ζυγωματικά είχαν μεγαλώσει πολύ, πίεζαν τη μύτη και επίσης οι κόγχες των ματιών έκλειναν από τα κόκαλα που είχαν αυξηθεί.

Όπως είπε ο εκ των χειρουργών δρ Σουνίλ Ρίτσαρτσον, το συγκεκρμένο σύνδρομο, αυτή η δυσπλασία, εάν δεν ελεγχθει μπορεί ακόμη και να ασκήσει πίεση στον εγκέφαλο, και δεν αποκλείονται άλλες βλάβες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.