search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:14
MENU CLOSE

Βάσω Παπανδρέου: «Πάμε από το κακό στο χειρότερο»

30.01.2012 10:42
Βάσω Παπανδρέου: «Πάμε από το κακό στο χειρότερο» - Media

«Έχουμε ψηφίσει επώδυνα μέτρα και θα ψηφίσουμε κι άλλα επώδυνα μέτρα. Το θέμα είναι τα μέτρα αυτά να έχουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς μέχρι τώρα, πάμε από το κακό στο χειρότερο» είπε, μεταξύ άλλων, η Βάσω Παπανδρέου.

«Έχουμε ψηφίσει επώδυνα μέτρα και θα ψηφίσουμε κι άλλα επώδυνα μέτρα. Το θέμα είναι τα μέτρα αυτά να έχουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς μέχρι τώρα, πάμε από το κακό στο χειρότερο» είπε, μεταξύ άλλων, η Βάσω Παπανδρέου.

Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε στον Βήμα 99,5 πως αν και «προετοιμάζεται η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ, στην παρούσα φάση η χώρα δεν κινδυνεύει να αποβληθεί από την Ευρωζώνη.»

«Έχουμε ψηφίσει επώδυνα μέτρα και θα ψηφίσουμε κι άλλα επώδυνα μέτρα. Το θέμα είναι τα μέτρα αυτά να έχουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς, μέχρι τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο. Φέτος είμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι ήμασταν ένα χρόνο πριν. Σήμερα έχουν εξασθενήσει και ο πολίτης και η χώρα. Άρα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε θα πρέπει να οδηγούν κάπου» είπε χαρακτηριστικά.. Παράλληλα, η κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι προετοιμάζεται η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη, όμως «δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούμε εκτός ευρώ τώρα».

«Οι εταίροι μας δεν είναι έτοιμοι να μας αποβάλλουν γιατί το κόστος αποβολής της Ελλάδας τώρα είναι ακόμη, ευτυχώς, μεγαλύτερο από το κόστος της βοήθειας ώστε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» δήλωσε.

«Θα έπρεπε να έχουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, να βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να δεχόμαστε οτιδήποτε μας λένε και σε λίγο να αποδεικνύεται ότι δεν έχουν υλοποιηθεί αυτοί οι στόχοι. Δεν είναι δυνατόν να ακολουθούμε μία πολιτική που οδηγεί στην ύφεση και να λέμε ότι θα αυξήσουμε τα έσοδα και θα μειώσουμε περαιτέρω τις δαπάνες» πρόσθεσε.

Η κ. Παπανδρέου υποστήριξε μάλιστα ότι εάν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει αμέσως μετά τις εκλογές μέτρα περιοριστικά, τότε ίσως η χώρα να μην είχε προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όσον αφορά στον νέο αρχηγό που θα εκλεγεί, η κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «θα πρέπει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να δώσει μία καλύτερη προοπτική στο ίδιο το κόμμα».

«Τον Γ.Παπανδρέου τον τιμώ, τον εκτιμώ, αλλά πλέον θα πρέπει να αφήσει το κόμμα» επανέλαβε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01