search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:46
MENU CLOSE

Σαλβίνι: Ντροπή για την Γαλλία

16.10.2018 19:53
Την Τετάρτη η ψήφος εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας για την δέσμη μέτρων - Media

 

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματτέο Σαλβίνι αποκάλεσε «διεθνής ντροπή» την ενέργεια της Γαλλίας, έπειτα από το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής όταν Γάλλοι αστυνομικοί οδήγησαν δύο μετανάστες πέρα από τα σύνορα, αφήνοντάς τους στην Ιταλία.

Οι εντάσεις μεταξύ των γειτονικών χωρών έχουν κλιμακωθεί μετά αφότου η Ρώμη κατηγόρησε το Παρίσι για υποκρισία μετά την άρνησή του να δεχτεί ένα δίκαιο μερίδιο των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης από το 2014.

Την Παρασκευή, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα βαν της γαλλικής αστυνομίας να διασχίζει τα σύνορα στα ορεινά σύνορα Γαλλίας-Ιταλίας στο Κλαβιέρ, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Σεστριέρε, στις ιταλικές Άλπεις, αναγκάζοντας δύο μαύρους άνδρες να βγουν έξω σε μια δασώδη περιοχή. Έπειτα το βαν της γαλλικής αστυνομίας επέστρεψε πίσω στη γαλλική επικράτεια.

Η Ιταλία απαίτησε εξηγήσεις από την Γαλλία και χθες Δευτέρα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τον επικεφαλής του γαλλικού διαμερίσματος Οτ-Αλπ που συνορεύει με την Ιταλία, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η αστυνομία της περιοχής του διέσχισε τα σύνορα, αποκαλώντας την εισβολή «ένα λάθος».

Ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι απέρριψε την εξήγηση και απαίτησε να λάβει γνώση για τις ταυτότητες των δύο ανδρών, που όπως είπε, είναι μετανάστες.

«Αυτό που συνέβη στο Κλαβιέρ αποτελεί μια άνευ προηγουμένου προσβολή ενάντια στη χώρα μας», ανέφερε ο Σαλβίνι με ανάρτησή του στο facebook.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια διεθνή ντροπή και ο (Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ) Μακρόν δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν συνέβη τίποτε», είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει αποδοκιμάσει τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Σαλβίνι, δηλώνοντας τον Αύγουστο σε δημοσιογράφους ότι ο ίδιος, αντιπροσωπεύει τον «βασικό αντίπαλο» στην Ευρώπη σε εθνικιστές όπως ο Σαλβίνι.

Τον Ιούνιο, ένας εκπρόσωπος του κόμματος του Μακρόν τόνισε ότι οι κινήσεις Σαλβίνι να εμποδίσει τα πλοία διάσωσης μη κυβερνητικών οργάνωσεων να ελλιμενιστούν στην Ιταλία είναι «εμετικές».

«Διερωτώμαι αν οι διεθνείς οργανισμοί, με αρχή τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην βρίσκουν εμετικό να αφήνεις ανθρώπους σε μια απομονωμένη περιοχή, χωρίς βοήθεια», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

«Το Παρίσι πρέπει να μας ενημερώσει ΑΜΕΣΩΣ για τις ταυτότητες των μεταναστών που αφέθηκαν στο δάσος. Ονόματα, επίθετα, εθνικότητες, ημερομηνίες γεννήσεων».

Το σχόλιό του συνοδευόταν με μια φωτογραφία του Μακρόν και τη λεζάντα να γράφει: «Διεθνής ντροπή. Η Ιταλία δεν θα δεχθεί συγγνώμες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:42