search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:14
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της ξύστρας

18.10.2018 15:08
Γώγος: Eίμαστε στην αρχή της εξόδου του τούνελ - Προς άνοιγμα των δημοτικών μετά τις γιορτές (Video) - Media

 

Έκπληξη είχε προκαλέσει η πρόσφατη είδηση του τραυματισμού με σχολική ξύστρα ενός 9χρονου μαθητή, από ένα προσφυγόπουλο 11 ετών στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, 11χρονος τραυμάτισε με λεπιδάκι από ξύστρα τον 9χρονο στο χέρι, με αποτέλεσμα το παιδάκι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”.

Φαίνεται όμως πως υπάρχει αρκετό παρασκήνιο στην υπόθεση, αφού το σενάριο να υπήρξε θύμα σχολικής βίας και εκφοβισμού (bullying) το 11χρονο προσφυγόπουλο, κάθε άλλο παρά απίθανο μοιάζει και αυτό εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, με παραγγελία που έδωσε ο προϊστάμενός της, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Για να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση, προηγήθηκε καταγγελία πατέρα, του οποίου η κόρη φοιτά στο ίδιο σχολείο και του εκμυστηρέυτηκε ότι ο 11χρονος μαθητής από τη Συρία υφίστατο bullying από συμμαθητές του.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, το νεαρό αγόρι «το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο» και την ημέρα που συνέβη το περιστατικό «το απείλησαν ότι θα το σκοτώσουν. Ο 11χρονος ήταν τρομοκρατημένος από τις επιθέσεις που δεχόταν από τα υπόλοιπα παιδιά και όταν τον πλησίασε ο 9χρονος για να τον ρωτήσει τι έπαθε, ο μικρός φοβήθηκε και του επιτέθηκε», ανέφερε ο καταγγέλλων στην ίδια ανάρτηση.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα ανηλίκων, Δήμητρα Τσιαρδακλή, να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα όσων καταγγέλει ο γονέας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59