search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:04
MENU CLOSE

Hurriyet: Ο Τσίπρας σταμάτησε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

24.10.2018 08:23
Hurriyet: Ο Τσίπρας σταμάτησε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης - Media

 

Με παρέμβαση Τσίπρα η Αθήνα άλλαξε στάση στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικού, που έλεγε «κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για την επέκταση των χωρικών της υδάτων. Αυτό το δικαίωμα δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Και συνέστησε στην Τουρκία να μην ερμηνεύει αυθαίρετα το διεθνές δίκαιο, ενώ οι απειλές της δεν συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιάς, παραδίδοντας τη θέση του στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ανέφερε ότι εργάζονται σε τρία διαφορετικά προεδρικά διατάγματα, που αφορούν στην επέκταση των χωρικών υδάτων», συνεχίζει η Hurriyet.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή αυτής της διαδικασίας παραπέμποντας στη Βουλή.

«Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διέκοψε τα προεδρικά διατάγματα σχετικά με το θέμα της αύξησης των χωρικών υδάτων και αποφάσισε να εκπονήσει σχέδιο νόμου αντί για διάταγμα, το οποίο θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο και θα διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα. Αυτή η απόφαση σημαίνει την αναστολή των 12 μιλίων σε αυτό το στάδιο» καταλήγει το δημοσίευμα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:04