search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:53
MENU CLOSE

Ξέσπασε «Σοροκάδα» στο πολιτικό σκηνικό μετά τις αποκαλύψεις Κοτζιά

24.10.2018 19:00
Η Αυγή για Καμμένο και Σόρος: Ψεκασμένα σενάρια συνωμοσίας  - Media

 

Χαμηλό βαρομετρικό με ισχυρούς «σορόκους» επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ενώπιον των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε μια «εκρηκτική» σε περιεχόμενο συνέντευξη στο Κρήτη TV, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους. Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής».

Η αντιπολίτευση μιλά για «αφωνία Τσίπρα»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντιπολίτευση αξιοποίησε τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει, τόσο στα όσα φέρεται να είπε ο κ. Καμμένος στο «εκρηκτικό» Υπουργικό Συμβούλιο όσο και στο ερώτημα αν όντως ο γνωστός επενδυτής έκανε παρεμβάσεις στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ άνοιξε το χορό των ερωτημάτων, αναφέροντας ότι «ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζωρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς» και διερωτήθηκε αν «ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ενισχύοντας το χαμηλό βαρομετρικό, το ΚΙΝΑΛ ζήτησε παρέμβαση της δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι « ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera, ότι υπουργός του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατήγγειλε ότι “ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την Ελληνική Κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους» και προσθέτοντας ότι «ουδείς απάντησε, κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον πρωθυπουργό. Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες».

«Θεωρίες συνωμοσίας»

Μετά τα πρώτα «πυρά» η κυβέρνηση αποφάσισε να… ανταποδόσει και έριξε στη μάχη τα «μεγάλα όπλα» της: αρχικά το Μέγαρο Μαξίμου, αξιοποιώντας την αναταραχή με την προφυλάκιση Παπαντωνίου απάντησε σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με σκληρό τρόπο: «Αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν. Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους».

Τη σκυτάλη από το Μέγαρο Μαξίμου πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος από το βήμα της Βουλής απάντησε στις καταγγελίες περί δακτύλου Σόρος στη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική, η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό, το κάνει με θάρρος, αναλαμβάνει, προσωρινά θέλω να πιστεύω, το πολιτικό κόστος και να πληρώσει επειδή θεωρεί ότι κάνει αυτό που είναι καθήκον της;».

Στη Βουλή το θέμα

Σημειώνεται, πάντως, ότι το θέμα δεν κλείνει εδώ, καθώς ο βουλευτής Ρεθύμονου της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης φέρνει τους ισχυρισμούς του κ. Κοτζιά στη Βουλή, καταθέτοντας επίκαιρες ερωτήσεις προς τον -και υπουργό Εξωτερικών- πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά και, αν ναι, ποια ήταν η αντίδραση σας στο Υπουργικό Συμβούλιο και σε ποιες νομικές ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η βαρύτατη καταγγελία. Όσον αφορά στον κ. Καμμένο, ο κ. Κεφαλογογιάννης ζητά επίσης να μάθει αν επιβεβαιώνει τις δηλώσεις Κοτζιά και τι έχει κάνει για τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Επίσης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη προφυλάκισε τον Γιάννο Παπαντωνίου για 2,4 εκατ. ευρώ και αναρωτήθηκε αν θα παρέμβει κάποιος για τα 50 εκατ. ευρώ ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει ότι πήρε η κυβέρνηση από τον Τζορτζ Σόρος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:52