30/10/2020 00:22:47

Αυτά είναι τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα

Αυτά είναι τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα - Media

 

Υπάλληλοι γραφείου, πωλητές και σερβιτόροι είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στο ρ/σ NEWS 24/7 ο Σταύρος Γαβρόγλου επιστημονικός υπεύθυνος μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, θετική είναι και η προοπτική εργασιών που συνδέονται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες αλλά όχι ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα.

«To Ινστιτούτο λαμβάνει τα στοιχεία για να προχωρήσει τις έρευνες του από την ΕΛΣΤΑΤ, τον ΟΑΕΔ, την Εργάνη και το Εμπορικό Μητρώο» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Όπως φαίνεται τον υψηλότερο δυναμισμό παρουσιάζουν κατά σειρά οι Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, οι Πωλητές σε καταστήματα, οι Σερβιτόροι, εν γένει και οι Βοηθοί παρασκευής τροφίμων. 

Συγκεκριμένα, στην κλίμακα αξιολόγησης δυναμισμού 1-10 οι Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων αξιολογούνται με 10, οι Πωλητές σε καταστήματα με 9, οι Σερβιτόροι, εν γένει με 8 και οι Βοηθοί παρασκευής τροφίμων με 8.

Στο μέσο δυναμισμό ισοψηφούν με βαθμό αξιολόγησης 6 οι Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού και μαθηματικού κλάδου, οι Παιδοκόμοι και βοηθοί δασκάλων και οι Εργάτες μεταποίησης. 

Τέλος, στα επαγγέλματα χαμηλού δυναμισμού καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός επαγγελμάτων, όπου οι τα περισσότερα που βαθμολογούνται με 3 και 2, ενώ μόνο οι Καλλιεργητές προσανατολισμένοι στην αγορά αξιολογούνται με 1.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.