search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Deutsche Welle: Αισιόδοξη η ιταλική κυβέρνηση ότι θα αντιστρέψει το κλίμα

27.10.2018 13:10
Deutsche Welle: Αισιόδοξη η ιταλική κυβέρνηση ότι θα αντιστρέψει το κλίμα - Media

 

Παρά την υποβάθμιση της προοπτικής της ιταλικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard&Poor’s, η ιταλική κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι ο χρόνος είναι σύμμαχός της και σταδιακά θα καμφθούν οι αντιδράσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού της.

Μπορεί ο Ματτέο Σαλβίνι να μίλησε σκληρά για την έκθεση της Standard&Poor’s, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, το μήνυμα που έστειλε δεν είναι ξεκάθαρα αρνητικό. Ασκείται βέβαια κριτική στην αλλαγή της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης καθώς και στην αύξηση του δημοσίου ελλείμματος ενώ η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας παραμένει στο επίπεδο ΒΒΒ, αλλά η πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης, από σταθερή, μετατρέπεται σε αρνητική.

«Μένουμε στο ευρώ και εργαζόμαστε για την ανάπτυξη» τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος θεωρεί ότι με την πάροδο των ημερών οι φωνές για τον ιταλικό προϋπολογισμό, θα σιγήσουν σταδιακά. Ήδη όπως διαρρέεται από το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης ετοιμάζει κινήσεις προς αυτόν το στόχο.

Η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ελέγχεται μηνιαίως η πορεία της οικονομικής ανάπτυξης και αναλόγως να περιορίζονται οι δαπάνες του δημοσίου. Οι έλεγχοι βέβαια επιθυμούν να γίνονται από τους ίδιους και όχι από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους αναλυτές, υπάρχει και μια άλλη δυνατότητα συμβιβασμού: Το «εισόδημα του πολίτη» για τους άνεργους και τους συνταξιούχους και η μείωση του ορίου συνταξιοδότησης να μην συμπεριληφθούν τελικά στον προϋπολογισμό του 2019. Μια ιδέα του υπουργού Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, για να μειωθεί η ένταση με τις Βρυξέλλες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01