search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Απίστευτο: Μετέτρεψαν Λύκειο σε στρατόπεδο – Φωνάζουν συνθήματα σαν ειδικοδυναμίτες (Video)

30.10.2018 18:13
«Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι, γνώριζαν και το 112»: Ειρωνικό σχόλιο Γεωργιάδη ενώ πνίγονταν πρόσφυγες (Video) - Media

 

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο βίντεο που φέρεται να προέρχεται από σχολείο της Λεμεσού και στο οποίο καταγράφονται μαθητές σε βήμα σημειωτόν και παράταξη να φωνάζουν μιλιταριστικά συνθήματα.

Μάλιστα η εκφώνηση των συνθημάτων γίνεται όπως σε μονάδες των ειδικών δυνάμεων, με τον «εκπαιδευτή» να εκφωνεί και τους «εκπαιδευόμενους» να επαναλαμβάνουν ομαδικά.

Σε ανακοίνωσή της η Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ) αναφέρει σχετικά:

«Λυπούμαστε που για ακόμα μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε περιστατικά εθνικιστικού περιεχομένου που λαμβάνουν θέση στα σχολεία μας. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια πρόβας για τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε σχολείο της επαρχίας Λεμεσού ακούστηκαν εθνικιστικά συνθήματα υπό μορφή στρατιωτικών παραγγελμάτων.

Ως ΕΔΟΝ, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα περιστατικά αυτά και καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει άμεσα ούτως ώστε να φροντίσει να πάψουν οι οποιεσδήποτε προσπάθειες γαλούχησης των μαθητών μας με μισαλοδοξία και εθνικισμό. Τον καλούμε επίσης να ξεκαθαρίσει αν είναι αυτή την παιδεία που οραματίζεται για τον τόπο μας. Υπενθυμίζουμε ότι τυχαίνει να είναι Υπουργός μιας κυβέρνησης που προσπαθεί με κάθε τρόπο, να μας πείσει ότι κόπτεται ειλικρινά για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και το ειρηνικό μέλλον του τόπου μας και των νόμιμων κατοίκων του, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων.

Σε περίπτωση που ο Υπουργός Παιδείας δεν παρέμβει άμεσα επί του θέματος τότε θα αποδείξει για ακόμα μια φορά την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνώντες σε ότι αφορά το κυπριακό πρόβλημα. Θα αποδείξει ότι συνεχίζουν επιδεικτικά να ακροβατούν σε δύο σχοινιά, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν όλες τις φωνές, λύσης και μη λύσης, για τα δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα.

Η ΕΔΟΝ θα παραμείνει ανάχωμα στις προσπάθειες όσων νοσταλγούν παρωχημένες εποχές, μπολιάζοντας τη νεολαία μας με αισθήματα ρατσιστικά, εθνικιστικά, μισαλλόδοξα. Καλούμε κάθε νέο και νέα να αντιπαλέψει μαζί μας με αποφασιστικότητα και να αντισταθεί στις προσπάθειες αυτές.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01