search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Λύγισε στο φινάλε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

01.11.2018 18:59
Λύγισε στο φινάλε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Media

 

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος για τρία δεκάλεπτα της ισχυρής αντιπάλου του, αλλά το κακό τρίτο δεκάλεπτο του στοίχισε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 69-65.

Η ομάδα του Μπλατ δεν κατάφερε να πετύχει στο φινάλε την ολική ανατροπή, αφού στα τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη (που ισοφάρισε σε 63-63, 106 δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης) οι Μοσχοβίτες αποδείχθηκαν ψύχραιμοι από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας».

Δήμιος για τους «ερυθρόλευκους» ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που σήμανε την αντεπίθεση των Μοσχοβιτών, ενώ στο τέλος η ψυχραιμία του Κλάιμπερν αποδείχθηκε καθοριστική. Ο Σπανούλης –παρά τα λάθη του- προσπάθησε στο τέλος για την ολική επαναφορά, αλλά στις λεπτομέρειες το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που συνεχίζει αήττητη στη διοργάνωση (με 5-0) ενώ ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο θεσμό (3-2).

Πάλεψαν για τους «ερυθρόλευκους» οι Ουίλιαμ Γκος και Πρίντεζης, ενώ τα φάουλ δεν άφησαν τον Παπανικολάου να βρει ρυθμό. Δεν προσέφεραν –για ακόμη ένα παιχνίδι- οι Τίμα και Μάντζαρης, ενώ φάνηκε και η απουσία του Στρέλνιεκς.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 18-20, 21-9, 17-21

 

Διαβάστε την έκβαση του 4ου δεκαλέπτου:

Με βολές του ΛεΝτέι ο Ολυμπιακός άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά, ενώ με ένα τρίποντο –που έψαχνε ώρα ο Σπανούλης- μείωσε στους 4 πόντους (54-50).

Ο Βοροντσέβιτς είχε και πάλι απάντηση από μακριά (57-50) αλλά ο Ουίλιαμ Γκος ήταν εκεί τη στιγμή που έπρεπε και με πέντε συνεχόμενους πόντους του μείωσε σε 59-55.

Ο Κλάιμπερν κάρφωσε για το 61-55 αλλά ο Σπανούλης εκ νέου με τρίποντο μείωσε στους τρεις (61-58), με 3:27 να απομένουν για τη λήξη του αγώνα.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών που παίρνει τη μπάλα όταν αυτή «καίει» έφερε το παιχνίδι στα ίσα με άλλη μια «τρίποντη βόμβα» (61-61).

Ο Κλάιμπερν με τον 14ο πόντο του έκανε το 63-61 για την ΤΣΣΚΑ, αλλά ο συγκλονιστικός Σπανούλης ήταν και πάλι εκεί για το 63-63.

16 πόντους και 6 ασίστ για τον αρχηγό του Ολυμπιακού που πήρε για ακόμα ένα παιχνίδι την ομάδα του στις πλάτες του.

106 δευτερόλεπτα απέμειναν για το φινάλε…

Η ΤΣΣΚΑ αστόχησε σε δύο επιθέσεις της, αλλά ανανέωσε με τρία επιθετικά ριμπάουντ και ο Κλάιμπερν πήγε στις βολές.

Ευστόχησε στην 1 από τις 2, αλλά αυτή τη φορά το τρίποντο που επιχείρησε ο Σπανούλης στην επίθεση του Ολυμπιακού ήταν βιαστικό και αποδείχθηκε κακή επιλογή.

Το 5ο αμφισβητούμενο φάουλ του Παπανικολάου έστειλε τον Χάινς στη γραμμή της «φιλανθρωπίας», από την οποία και δεν λάθεψε για να δώσει προβάδισμα τριών πόντων στην ΤΣΣΚΑ (66-63), 31 δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Ο Τουπάν αστόχησε σε τρίποντο εκτός ισορροπίας και ο Κλάιμπερν αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών.

Ο Πρίντεζης μείωσε και πάλι στους 3 πόντους, αλλά με μόλις 5,5 δευτερόλεπτα να απομένουν, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν άλλο χρόνο να αντιδράσουν.

Ο Κλάιμπερν ευστόχησε στη δεύτερη κρίσιμη βολή και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει τη νίκη στα σημεία με 69-65.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28