search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:25
MENU CLOSE

Συντονισμένα πυρά κατά Παππά στην ΠΓ για την ΕΡΤ

03.11.2018 06:32
Παππάς: Φυσικός σύμμαχος της ΝΔ, το ΔΝΤ - Media

 

Σε μία ακόμη αλλαγή προσώπων της Διοίκησης οδεύει η ΕΡΤ προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη Δημόσια Τηλεόραση και να αποσοβηθεί η κρίση που είχε ξεσπάσει στην κορυφή της , συμπαρασύροντας τους πάντες (στελέχη, δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, κλπ) σε ένα σκηνικό μάχης, για παλιά και νέα προβλήματα. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής ο αρμόδιος για την ΕΡΤ υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ζήτησε τις παραιτήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού με την αιτιολογία ότι «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά» μεταξύ τους.

Η είδηση άλλους ξάφνιασε, άλλους όχι, πάντως δείγματα ότι κάτι συμβαίνει υπήρχαν από το βράδυ της Πέμπτης, καθώς μετά την ολοκλήρωση της Πολιτικής Γραμματείας – η οποία συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, χωρίς προηγουμένως να έχει ανακοινωθεί όπως συνηθίζεται – δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση για το βασικό θέμα της που ήταν η ΕΡΤ.

Αποδεικνύεται ότι το «σιωπητήριο» δεν ήταν τυχαίο.

Εντός της αίθουσας που συνεδρίαζε η ΠΓ το κλίμα ήταν θερμό και θορυβώδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» στη συζήτηση για τη δημόσια τηλεόραση, παρόντος του πρωθυπουργού, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς δέχτηκε σφοδρή κριτική για τα θέματα κακοδιοίκησης της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, τα θέματα της διοίκησης και της … «παραδιοίκησης» έθεσαν εμφατικά οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Θοδωρής Δρίτσας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός εμφανίστηκε απομονωμένος αφού πλην του Γιάννη Μπαλάφα απέναντι στην κριτική των παραπάνω μελών του οργάνου ουδείς τον υπερασπίστηκε. Μάλιστα ο Νίκος Φίλης φέρεται να έθεσε και θέματα ποιότητας, κόστους και ανταποδοτικότητας του τηλεοπτικού προγράμματος, ουσιαστικά του προγράμματος μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων.

Στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για ήττα του Νίκου Παππά, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις στο κόμμα για τη συνολική λειτουργία της ΕΡΤ η οποία επί της ηγεσίας του έχει αλλάξει τρεις διοικήσεις.

Πάντως σύμφωνα με άλλες πηγές η εξέλιξη της Παρασκευής- το ξήλωμα της διοίκησης – ήταν δρομολογημένη διότι η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, και δεν οφείλεται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην οποία άλλωστε, υπογραμμίζουν, έγινε ενημέρωση από τους Παππά και Κρέτσο για τη Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή και όχι συζήτηση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στη Βουλή ο Βασίλης Κωστόπουλος – και ενώ η ημερήσια διάταξη ήταν η παρουσίαση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της ΕΡΤ- είχε επιτεθεί κατά της προηγούμενης Διοίκησης του Διονύση Τσακνή για τα θέματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων όπως το Μουντιάλ και η Ευρωλίγκα, ενώ άφησε αιχμές και για υπονόμευσή του εκ των έσω.

Πλέον αναμένεται σύντομα όπως είπε ο υπουργός Νίκος Παππάς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρωση των θέσεων του ΔΣ που μένουν κενές με την υπάρχουσα διαδικασία (προκήρυξη, έγκριση από τη Θεσμών και Διαφάνειας).

Στο ερώτημα πώς διασφαλίζεται ότι η επιλογή προσώπων για τη νέα Διοίκηση δε θα οδηγήσει σε «μια από τα ίδια», στελέχη του κόμματος συνιστούν υπομονή, «θα το δούμε», λένε.

Ως γνωστόν η κατάσταση είχε πυροδοτήσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με τον Νίκο Φίλη – ήδη από τις αρχές του μήνα – να θέτει δημόσια θέμα ΕΡΤ (στα ΜΜΕ και στην ΚΕ) και να υψώνει τους τόνους της κριτικής προς τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Νίκο Παππά για την συνολική κατάσταση στη δημόσια τηλεόραση. Υπενθυμίζεται είχε αναφερθεί σε φαινόμενα «παραδιοίκησης» και ιδιοτελών συμφερόντων. Το επόμενο διάστημα και εφόσον αναδειχθεί η νέα διοίκηση, μένει να φανεί αν η «ήττα Παππά» είναι ταυτόχρονα και νίκη του Νίκου Φίλη και όσων συνέπλευσαν μαζί του στο θέμα της ΕΡΤ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:24