search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 01:42
MENU CLOSE

Έρχεται το κινητό-tablet που διπλώνει (Video)

06.11.2018 13:42
«Αποκαλύφθηκε» το νέο κινητό της Samsung που διπλώνει (Video) - Media

 

Ένα μικρό δείγμα του τι θα μπορούμε να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον από τη Samsung Mobile δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τα νέα «foldable» (αναδιπλούμενα) κινητά, τα οποία θα παρουσιαστούν στο συνέδριο των προγραμματιστών τις επόμενες μέρες στο Σαν Φρανσίσκο.

Η αναδιπλούμενη συσκευή της εταιρείας θα διαθέτει μία «εσωτερική» οθόνη 7,3 ιντσών και μία «εξωτερική» με διαγώνιο 4,6 ιντσών – και οι δύο οθόνες θα είναι τεχνολογίας OLED. Χάρη σε αυτό το ανδιπλούμενο τηλέφωνο θα προστατεύεται όταν η συσκευή είναι «κλειστή» αλλά ο χρήστης του θα μπορεί την ίδια στιγμή να λαμβάνει ειδοποιήσεις στην «εξωτερική» οθόνη του κινητού.

 

«Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για μια foldable συσκευή αφού σύμφωνα με καταναλωτικές έρευνες υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος» τόνισε άνθρωπος της εταιρίας και συνέχισε: «Όταν θα χρειάζεστε να παρακολουθήσετε κάτι απλά θα ξεδιπλώνετε την οθόνη του. Ωστόσο το τηλέφωνο θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από ένα tablet για να μπορέσει να πείσει τους καταναλωτές να το αγοράσουν»

Όσον αφορά την ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη συσκευή για το ευρύ κοινό; Υπολογίζεται μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους με τη τιμή του πάντως να είναι αρκετά τσουχτερή, αφού αναμένεται να ξεπερνά τα 1.600 ευρώ.

Πάντως, τα πρωτεία στο foldable κινητό τα έχει η Royole Corporation, μια όχι και τόσο γνωστή εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια, που έχει ήδη παρουσίασει το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό της παγκόσμιας αγοράς. Πρόκειται για τη συσκευή PlexPai που προσπέρασε πολλούς τεχνολογικούς κολοσσούς που διεκδικούσαν την πρωτιά.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα tablet με οθόνη 7,8 ιντσών, η οθόνη του οποίου είναι εύκαμπτη κι όταν διπλώνει προσφέρει στον χρήστη μια συσκευή 4 ιντσών με… τρεις οθόνες. Το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφόρησε ήδη στην Κίνα και το κόστος του κυμαίνεται μεταξύ 1.290 δολάρια με 1.863 δολάρια, ανάλογα με την μνήμη και τη χωρητικότητά του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 01:02