search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:11
MENU CLOSE

«Χρησμός» Κοτζιά: Ο Ζάεφ έφτυσε αίμα, νομίζετε ότι δεν θα ζητήσει εφαρμογή της συμφωνίας;

06.11.2018 18:27
Νέο αρθρο με μεγάλες αιχμές από το Νίκο Κοτζιά: «Δύο αντιλήψεις για τον κόσμο» - Media

 

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV.

Στο επίκεντρο της συζήτησής του με την Έλλη Στάη βρέθηκαν οι λόγοι παραίτησής του από την κυβέρνηση, με τον κ. Κοτζιά να εξηγεί ότι «ο καθένας με τις ευαισθησίες του. Η πολιτική πρέπει να έχει και συναίσθημα. Η παραίτησή μου δεν οφειλόταν σε παρόρμηση», προσθέτοντας ότι κατά την επίμαχη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι «ο υπουργός Άμυνας προσβλέπει σε διαφορετική πολιτική και δεν έγινε αντιμετώπιση».

Μάλιστα, αναφερόμενος στη συζήτηση περί επανεξέτασης του θέματος με την ΠΓΔΜ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον Μάρτιο, ο κ. Κοτζιάς ήταν αιχμηρός λέγοντας ότι «η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων και τον Δεκέμβρη. Και η συμφωνία λέει ότι θα πρέπει να έρθει άμεσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να ψηφιστεί, κάτι που μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα. Νομίζετε ότι ο Ζάεφ που έχει φτύσει αίμα δεν θα ζητήσει την εφαρμογή της συμφωνίας;».

Όσον αφορά στις καταγγελίες Καμμένου για παρέμβαση Σόρος, ο πρώην ΥΠΕΞ δήλωσε με νόημα ότι «αυτές οι καταγγελίες αποσκοπούν στο να εκβιαστούν κάποιοι αλλά και να τρομάξουν στη FYROM», κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «δυνάμεις που θέλουν την αδράνεια και κάποιες δυνάμεις βγάζουν λεφτά από την αδράνεια στην περιοχή».

«Ας αποδείξουν ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια» είπε ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε πως στη Συνταγματική Αναθεώρηση καλό θα ήταν να υπάρξει πλήρης έλεγχος του χρηματισμού των μυστικών υπηρεσιών.

Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε στο πλαίσιο μιας αναγκαίας συνεργασίας για να βγει η χώρα από το μνημόνιο. «Είχα πει ότι η κυβέρνηση θα ήταν κυβέρνηση σωτηρίας και δεν είχα αντίρρηση να συνεργαστεί με τη λαϊκή δεξιά. Όμως τώρα τελείωσαν τα μνημόνια και ερχόμαστε σε μια νέα φάση διακυβέρνησης που χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη», καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί από τούδε με προοδευτικές δυνάμεις.

Προσέθεσε, δε, με νόημα ότι «για εμένα δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι μπορεί να ανατρέψουν την κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση πρότασης μομφής από τη ΝΔ θα στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ αποκάλυψε ότι είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει περί της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, λέγοντας μάλιστα ότι η βέλτιστη υλοποίηση της διαδικασίας είναι με προεδρικά διατάγματα.

Μιλώντας για τη μήνυση που κατέθεσε, ο πρώην ΥΠΕΞ τόνισε ότι μήνυση που κατέθεσε τόνισε ότι «είναι η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά που στέλνω μετά από αυτή που είχα καταθέσει για τις σακούλες με αίμα και τις σφαίρες που μου είχαν στείλει. Δεν έχω μέσα ΜΜΕ ή άλλους τρόπους να υπερασπιστών τον εαυτό μου και ζήτησα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να συνδέσει τις δύο υποθέσεις», λέγοντας ότι «κάποιοι θα πάρουν το μήνυμα ότι δεν έχω κάτι να φοβηθώ, είμαι καθαρός και πάω εγώ στη Δικαιοσύνη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:11