search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:29
MENU CLOSE

Πόσα εκατομμύρια ευρώ δίνει το κράτος για τους μισθούς των κληρικών; 

07.11.2018 06:59
Πόσα εκατομμύρια ευρώ δίνει το κράτος για τους μισθούς των κληρικών;  - Media

 

Στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου οι βασικές πρόνοιας της οποίας αφορούν τη μισθοδοσία των κληρικών και τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας αναφέρεται το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτό «η Ελλάδα και η Ορθόδοξη της Εκκλησία κατέληξαν στην απομάκρυνση περίπου 10.000 κληρικών και βοηθητικού προσωπικού από την κρατική μισθοδοσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για έναν πιο ξεκάθαρο διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας».

Σημειώνει δε, ότι για πολλούς Έλληνες η εθνική ταυτότητα είναι συνυφασμένη με τη θρησκεία, ενώ τονίζει, πως το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας των κληρικών εκτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ. 

Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι «oι δανειστές της Ελλάδας εδώ και καιρό καλούσαν την κυβέρνηση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων» και συμπληρώνει ότι «υπό το υφιστάμενο πλαίσιο οι μισθοί των κληρικών πληρώνονται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως αυτοί των δημοσίων υπαλλήλων». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:29