search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Τσίπρας προς ΝΔ: Σύντομα θα αναγκαστείτε να ψηφίσετε και τη μη περικοπή των συντάξεων

08.11.2018 12:02

 

 Τη θετική έκβαση στο ζήτημα των συντάξεων προεξόφλησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τα αναδρομικά των ενστόλων και άλλων κατηγοριών. Αναφερόμενος στις θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις που θα φέρει η κυβέρνηση για τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους που εμείς καταφέραμε να στηρίξουμε».

 Επίσης, προανήγγειλε εμμέσως την απόδοση κοινωνικού μερίσματος και αυτή τη χρονιά:

 «Καταφέραμε» είπε,  «να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να ανακάμψει η οικονομία και η υπεραπόδοση μας έδινε τη δυνατότητα για τρεις συνεχόμενες χρονιές να δίνουμε μέρισμα κοινωνικό σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη». «Ο λόγος που μπορούμε να αποκαταστήσουμε αδικίες είναι ακριβώς διότι αυτά τα 3 χρόνια καταφέραμε να ξαναστήσουμε την οικονομία στα πόδια της με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μα καταπολέμηση της διαφθοράς και της ρεμούλας, ταυτόχρονα είχαμε χρηστή διαχείριση. Πετυχαίνουμε εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις»

 Μάλιστα σε ειρωνικό τόνο αναφέρθηκε στη προηγούμενη ρητορική της αντιπολίτευσης ότι μετά το τέλος του 3ου προγράμματος η κυβέρνηση θα έφερνε 4ο μνημόνιο.

«Είπατε ότι θα φέρουμε 4ο μνημόνιο. Ε είπαμε κι εμείς να φέρουμε ένα προς ένα τα μέτρα του τετάρτου μνημονίου. Πρώτο η καταβολή των αναδρομικών. Αμφισβητείτε ότι θα έρθουν τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ, ε θα το πιείτε κι αυτό το πικρό ποτήρι.

Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους που εμείς καταφέραμε να στηρίξουμε».

 «Παραδοξολογίες Βορίδη και κινδυνολογία ακόμη και έγκριτων ΜΜΕ»

 Επίσης, αφού αναφέρθηκε στην αντιπολιτευτική ρητορική κορυφαίων στελεχών της ΝΔ όπως ο Μάκης Βορίδης – «επιδίδεται στο αφήγημα της παραδοξολογίας, θα του πρότεινα να πάρει εκπομπή όπως ο κ. Γεωργιάδης, μαζί με τον άλλο τον γραφικό που μιλάει για τους Νεφελίμ» – σημείωσε ότι «ακόμη και έγκριτα μέσα κινδυνολογούν γιατί λένε ότι κάνουμε σπατάλες και παροχές».

 «Καμία σπατάλη, σπατάλη ήταν το όργιο διαφθοράς που έγινε στην υγεία, στο φάρμακο και στις εξοπλιστικές δαπάνες και μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Εμείς μετράμε ευρώ προς ευρώ τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και διασφαλίζουμε δημοσιονομικό χώρο με απόλυτη ασφάλεια». Τα έργα μας μιλάνε «κι έχουν να κάνουν με καθημερινότητα του πολίτη δεν είναι λόγια του αέρα» κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:39