search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:11
MENU CLOSE

Απάντηση της ΕΛ.ΑΣ για τον αστυνομικό που φέρεται να τράβηξε πιστόλι σε οικοδόμους

14.11.2018 12:06
4531481.jpg

 

Την δική τους εκδοχή δίνουν αστυνομικές πηγές αναφορικά με την καταγγελία που έκανε η Ομοσπονδία των Οικοδόμων και τον αστυνομικό της Ασφάλειας που φέρεται να τράβηξε όπλο και να τους απείλησε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο «Ποντίκι» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, την Τετάρτη το πρωί ομάδα περιφρούρησης της απεργιακής επιτροπής των οικοδόμων εντόπισαν ένα γιαπί στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, που ήταν περιφραγμένο με τσίγκους.

Θέλοντας να ερευνήσουν τον χώρο προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιος εργάζεται παραβιάζοντας την 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το συνδικάτο, μπήκαν μέσα στην οικοδομή.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, για λόγο που δεν συνδεόταν με τη απεργία των οικοδόμων, τους είδαν και ενημέρωσαν την Άμεση Δράση για άγνωστα άτομα που μπήκαν σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, μη έχοντες εργασία.

Μέσα σε λίγα λεπτά περιπολικά απέκλεισαν το σημείο και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των απεργών οικοδόμων και αστυνομικών, δίχως όμως – σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση – κάποιος από τους αστυνομικούς να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Αναλυτικά, ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. με διευκρινίσεις για το περιστατικό:

Σχετικά με σημερινή Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, στην οποία καταγγέλλεται ότι αστυνομικός σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας “τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων της Αθήνας” διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

– Ο συγκεκριμένος αστυνομικός βρισκόταν στο σημείο για λήψη μέτρων σε συμβολαιογραφείο, μαζί με άλλους αστυνομικούς, ενώ

– ουδέποτε προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο, ούτε απείλησε με αυτό τους παριστάμενους συνδικαλιστές, όπως άλλωστε και οι ίδιοι παραδέχθηκαν στον επικεφαλής Αξιωματικό που μετέβη στο σημείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:10