search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:16
MENU CLOSE

Και μια καλή είδηση: Το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού εντάσσεται στο ΕΣΥ

22.11.2018 14:39
Και μια καλή είδηση: Το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού εντάσσεται στο ΕΣΥ - Media
 
Γνωστότερο ως «κολαστήριο», λόγω των εξαιρετικά κακών συνθηκών που επικρατούν, το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος
 
Η ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Ε.Σ.Υ., ηαποσκοπεί στην εκ βάθρων αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους κρατουμένους, δηλαδή για μια από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
 
Το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού αποκτά πλέον διττή μορφή: αποκεντρωμένη μονάδα υγείας της 2ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας του Υπουργείου Υγείας και κατάστημα κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετονομάζεται σε Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού.
 
Ως μονάδα υγείας διασυνδέεται επιστημονικά με το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, και παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, βραχεία νοσηλεία καθώς και παρακολούθηση και υποστήριξη των χρονίως πασχόντων, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες του πληθυσμού των ασθενών κρατουμένων.
 
Την επιστημονική ευθύνη λειτουργίας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και παρακλινικό έργο έχει το Υπουργείο Υγείας, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατηρεί το έργο της διοίκησης και φύλαξης του καταστήματος. Αυξάνονται σημαντικά οι θέσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, με κάλυψη όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.
 
Τέλος, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών του ιατρείου που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, το οποίο πλέον διασυνδέεται και υποστηρίζεται λειτουργικά από το Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:14