search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:19
MENU CLOSE

Χασούρα, γκαντεμιά και απώλειες

26.01.2010 14:56

Πάει ο παλιός ο χρόνος και ποτέ να μην ξαναρθεί, και από το πυρ το εξώτερο ακόμη παραπέρα να πάει. Γιατί τέτοια χασούρα και γκαντεμιά, σύντροφοι, μέσα στα ΜΜΕ – και ό,τι νταραβερίζεται με αυτά – είχε να δει το συνάφι μας έτη κι έτη.

Πάει ο παλιός ο χρόνος και ποτέ να μην ξαναρθεί, και από το πυρ το εξώτερο ακόμη παραπέρα να πάει. Γιατί τέτοια χασούρα και γκαντεμιά, σύντροφοι, μέσα στα ΜΜΕ – και ό,τι νταραβερίζεται με αυτά – είχε να δει το συνάφι μας έτη κι έτη.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την «ξεπέτα» της Γιάννας Αγγελοπούλου στον «Ελεύθερο Τύπο» και στο ραδιόφωνο του City όπου ξαφνικά άφησε σύξυλους τους εργαζόμενούς της με μία στεγνή ανακοίνωση Τύπου… μόνο;

Ή που όταν είδαν κάποιοι – ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε – τη Γιάννα να βάζει λουκέτο στο γαλάζιο μέγαρο έσπευσαν, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, να περικόψουν δελτίαειδήσεων – νυχτερινά κυρίως – και εκπομπές.

Στο κανάλι της Κάντζας ο Κώστας Βαξεβάνης και ο Χρήστος Βασιλόπουλος κόπηκαν εις το όνομα της πρεμούρας των Γερμανών για περικοπές, ενώ οι εργαζόμενοι μπήκαν δις σε εθελουσία – μεσολογγίτικου τύπου – έξοδο!

Ο Νίκος Ευαγγελάτος έκανε τον σταυρό του, έκλεισε τη μύτη του και βούτηξε στα βαθιά της… ελεύθερης διακίνησης δημοσιογραφικών ιδεών, καθώς με βελούδινο διαζύγιο μοίρασε τα τσανάκια του με τον ΑΝΤ1 και ασχολείται πλέον με το newsit.gr.

Άλλωστε το Ίντερνετ είχε την τιμητική του το σωτήριο έτος 2009 με protagon.gr (Στ. Θεοδωράκης), mediasoup.gr (Σεμίνα Διγενή) και ellispoint.gr (Έλλη Στάη).

Στον ΣΚΑΪ πήγε – δοκιμαστικά πάντα – μια ώρα μπρος πίσω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ενώ ο Alpha είδε τα νούμερα τηλεθέασης του δικού του δελτίου με τον Αντώνη Σρόιτερ – εκτός συναγωνισμού – να ανεβαίνουν.

Στα στερνά του τούτος ο χρόνος μας κρατούσε όμως τα χειρότερα. Ο θάνατος του Χρήστου Λαμπράκη και του Νίκου Κακαουνάκη άλλαξε για πάντα τον ρου της δημοσιογραφικής ιστορίας τοποθετώντας σε άλλες πλέον βάσεις την πορεία του κλάδου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01