28/05/2020 01:58:17

Τα Σκόπια πιέζουν τον Γκρούεφσκι: Άρθηκε η βουλευτική ασυλία του

Τα Σκόπια πιέζουν τον Γκρούεφσκι: Άρθηκε η βουλευτική ασυλία του - Media
 
Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ με 62 ψήφους υπέρ, ήρε την βουλευτική ασυλία του καταδικασθέντα πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, την ώρα που οι βουλευτές της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση.
 
Νωρίτερα, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε την άρση της ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού και μεταβίβασε το σχετικό αίτημα στην ολομέλεια της Βουλής προς έγκριση.
 
Ο Γκρουέφσκι είναι στην Ουγγαρία όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, καθώς είχε διαφύγει από τη ΠΓΔΜ για να μην φυλακιστεί μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του για διαφθορά.
 
Το πλέον παράδοξο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, ότι παρά το γεγονός της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γκρουέφσκι αυτός θα λαμβάνει την βουλευτική αποζημίωση κανονικά, μειωμένη όμως κατά 5% λόγω αδικαιολόγητης απουσίας του από τις συνεδριάσεις της Βουλής.
 
Πηγή: enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.