search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Τα Σκόπια πιέζουν τον Γκρούεφσκι: Άρθηκε η βουλευτική ασυλία του

28.11.2018 16:08
Τα Σκόπια πιέζουν τον Γκρούεφσκι: Άρθηκε η βουλευτική ασυλία του - Media
 
Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ με 62 ψήφους υπέρ, ήρε την βουλευτική ασυλία του καταδικασθέντα πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, την ώρα που οι βουλευτές της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση.
 
Νωρίτερα, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε την άρση της ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού και μεταβίβασε το σχετικό αίτημα στην ολομέλεια της Βουλής προς έγκριση.
 
Ο Γκρουέφσκι είναι στην Ουγγαρία όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, καθώς είχε διαφύγει από τη ΠΓΔΜ για να μην φυλακιστεί μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του για διαφθορά.
 
Το πλέον παράδοξο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, ότι παρά το γεγονός της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γκρουέφσκι αυτός θα λαμβάνει την βουλευτική αποζημίωση κανονικά, μειωμένη όμως κατά 5% λόγω αδικαιολόγητης απουσίας του από τις συνεδριάσεις της Βουλής.
 
Πηγή: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:42