search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:08
MENU CLOSE

Ο Αμβρόσιος απειλεί με μηνύσεις τον Ξυδάκη – «Ευτυχώς δεν είναι αυτό το πράγμα η Εκκλησία», λέει ο βουλευτής

28.11.2018 19:32
xydakis_amvrosios.png

 

Με εξώδικο προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη απάντησε ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος στις δηλώσεις του πρώην υπουργού στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», όπου αναφερόμενος στα ζητήματα που κίνησε το προσχέδιο συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου, είχε κάνει λόγο για φόβο των ιερέων έναντι της υπερεξουσίας των ιεραρχών.

Με εξώδικό του, ο μητροπολίτης ζητά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άμεσα τα στοιχεία αυτά αλλιώς απειλεί ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του.

Απαντώντας στον ιεράρχη, ο κ. Ξυδάκης απάντησε με αυστηρό τρόπο, λέγοντας ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε καλόπιστο δημοκρατικό πολίτη ο τρόπος που μερικοί ιεράρχες αντιλαμβάνονται τον δημόσιο βίο. Πολιτικολογούν από άμβωνος, αποφαίνονται επί αστρονομικών θεμάτων, εξαπολύουν κηρύγματα μίσους, αρές και κατάρες, αλλά απαιτούν από τους αιρετούς αντιπροσώπους του ελληνικού λαού να μην εκφέρουν πολιτικές κρίσεις.

Κάποιοι ιεράρχες έχουν απομακρυνθεί φαίνεται από την ουσία της εκκλησιαστικής ζωής και της χριστιανικής παράδοσης, τόσο ώστε να θεωρούν ότι μια κρίση, μια σκέψη, ακόμη και η καλόπιστη, είναι ικανή να απειλήσει το οικοδόμημα της Εκκλησίας. Ισως διότι δεν ανέχονται την ελεύθερη σκέψη, ίσως διότι ανησυχούν για την άτυπη κοσμική εξουσία τους, ίσως διότι έτσι έχουν συνηθίσει: να επιδίδονται στη δημόσια υποκίνηση βίας και στην κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος, και όχι στον λόγο του ποιμένα, τον λόγο της αγάπης και της καταλλαγής.
 
Ευτυχώς δεν είναι αυτό το πράγμα η Εκκλησία. Και ευτυχώς έχει περάσει ο καιρός του αναθέματος κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου και των αφορισμών».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01