search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Αποκαλυπτικές εικόνες: Πώς δρούσε το κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού – Ο «καμπούρης» και ο «κινέζος» (Video)

29.11.2018 18:41
Χρυσός: Σενάρια για νέο ρεκόρ πριν το τέλος του έτους μέσω... Λευκού Οίκου - Media

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού παρουσίασε η δημόσια τηλεόραση, αποκαλύπτοντας πώς γινόταν η μεταφορά του πολύτιμου μετάλλου.

βλέπουμε Κινέζο επιχειρηματία να μεταφέρει μέσα σε τσάντα 100.000 ευρώ στον Τούρκο λαθρέμπορο χρυσού στο στρατηγείο του στην οδό Αριστείδου στο κέντρο της Αθήνας.
 
Αυτή η συναλλαγή ήταν στο πλαίσιο μιας άτυπης συνεργασίας που είχαν Κινέζοι επιχειρηματίες με το κύκλωμα για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα.
 
Στο άλλο βίντεο βλέπουμε το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της σπείρας του Τούρκου αρχηγού. Εκεί γίνεται η παράδοση του χρυσού σε Τούρκο υπήκοο, οδηγό λεωφορείου, ο οποίος με τουριστικό λεωφορείο μετέφερε τις πλάκες χρυσού στην Κωνσταντινούπολη.
 
Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον αποκαλούσαν «καμπούρη» γιατί από τις πολλές μεταφορές και το βάρος του χρυσού, καθώς με γάντζους κρεμούσε τις ράβδους στο εσωτερικό των ρούχων στα ρούχα του, έγερνε ελαφρώς μπροστά.
 
Τα αρχηγικά στελέχη των δύο κυκλωμάτων τού έδιναν 100 ευρώ για κάθε κιλό χρυσού που μετέφερε στην Τουρκία.
 
Μάλιστα υπάρχει φωτογραφία με τον Τούρκο αρχηγό να παραλαμβάνει δεσμίδες με χρήματα μέσα σε τσάντα από συνεργό του μετά την πώληση του χρυσού στην Τουρκία. Η παράνομη δοσοληψία κοντά στα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Πηγή: EΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:16