search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:06
MENU CLOSE

«Ζορίζει» Μαξίμου και Κουμουνδούρου η υποψηφιότητα της Αθήνας – Αργούν οι ανακοινώσεις

04.12.2018 06:17
Τη Δευτέρα συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Κάπου μέσα στον Δεκέμβριο τοποθετούνται πλέον οι ανακοινώσεις για τον Δήμο της Αθήνας με το Μαξίμου και το κόμμα να ευελπιστούν ότι η εκκρεμότητα δε θα τραβήξει ως τα Χριστούγεννα. Η αναζήτηση προσώπου συνεχίζεται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει καρπούς. Το γεγονός ότι το θέμα της υποψηφιότητας παραμένει ανοιχτό δύο μήνες μετά τις πρώτες συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές στο κόμμα, δίνει προς τα έξω την αίσθηση της δυστοκίας, της δυσκολίας πιο συγκεκριμένα είτε να βρεθούν πρόσωπα, είτε να αποδεχτούν να είναι υποψήφια.  Ως αποτέλεσμα η εικόνα και τα μηνύματα που εκπέμπονται προκαλούν  αμηχανία κι εκνευρισμό σε κεντρικά στελέχη.

Το αντεπιχείρημα που ακούγεται τις τελευταίες μέρες μέχρι και από επίσημα χείλη (Σκουρλέτης) είναι ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση διότι και το 2014 η υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου στην Αττική και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Δήμο Αθήνας είχαν ανακοινωθεί στα τέλη Ιανουαρίου του ίδιου έτους.

Είναι βέβαια σαφές ότι δεν είναι οι ίδιες συνθήκες καθώς πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών από τελείως διαφορετική θέση, δηλαδή από τη θέση του κόμματος εξουσίας που το ενδιαφέρει – ιδιαιτέρα μέσα σε μια εκλογική χρονιά – να δώσει το στίγμα ισχυρού πολιτικού πόλου σε όλα τα επίπεδα. Επομένως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο πολλώ δε μάλλον που ο βασικός αντίπαλος εδώ και δυο μήνες έχει ατύπως ξεκινήσει την εκστρατεία του.

Ένα ακόμη όνομα στο τραπέζι;

Πάντως μεταξύ των σκέψεων που υπήρξαν στο τραπέζι των συζητήσεων ακούγεται από χθες πως είναι και αυτή για τον 37χρονο Διονύση Τεμπονέρα, ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας, γιο του καθηγητή μέσης εκπαίδευσης Νίκου Τεμπονέρα που είχε δολοφονηθεί το 1991 στην Πάτρα από τον Γιάννη Καλαμπόκα.
 
Ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει ήδη «ιστορικό» αντιπαράθεσης με τον Κώστα Μπακογιάννη, όταν πριν από ένα χρόνο ο δεύτερος είχε σχολιάσει τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα με τη δήλωση ότι φοβάται ότι θα χρειαστεί να πάει και σε άλλη κηδεία θύματος.

Με ανάρτησή του στο facebook ο Δ. Τεμπονέρας τότε είχε απαντήσει μεταξύ άλλων: «Ξεχνά προφανώς ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες. Και είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες – οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί – να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας».

«Παρενέργειες»

Πάντως, πλέον σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι το αυξημένο ενδιαφέρον για το ποιος θα συμπληρώσει το παζλ των υποψηφιοτήτων στην Αθήνα, δηλαδή για την επιλογή που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητική παράταξη , είναι δικαιολογημένο μεν, όμως οδηγεί σε παρενέργειες, όπως διαρροή ονομάτων προς τροφοδότηση των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα υποψηφιότητες να «καίγονται». 

Στο μεταξύ, αν και χθες ο Πάνος Σκουρλέτης έπλεξε για ακόμη μια φορά το εγκώμιο του Νάσου Ηλιόπουλου (άλλωστε είναι γενικευμένη η εκτίμηση του κόμματος στο πρόσωπο του), η υποψηφιότητα αυτή δε φαίνεται να έχει τύχη καθώς ήδη έχει καταγραφεί  ως εναλλακτική «λύση ανάγκης», διαφορετικά θα είχε ήδη ανακοινωθεί χωρίς να πάει χαμένος τόσος κρίσιμος χρόνος.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει τον τελικό λόγο σε ό,τι αφορά τον Δήμο της Αθήνας, δείχνει να επιμένει στην αναζήτηση μιας υποψηφιότητας με πολύ ευρύτερη εμβέλεια με αστικά κοινωνικά χαρακτηριστικά για να μπορεί να πιάσει τον κόσμο του κέντρου της Αθήνας και να κοντράρει τον Κώστα Μπακογιάννη. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να κάνει τη διαφορά με γυναικεία υποψηφιότητα (και) στον Δήμο της Αθήνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59