search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:18
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος σε Ντιμιτρόφ: Να αποφεύγονται οι προβληματικές δηλώσεις

04.12.2018 16:29
Κατρούγκαλος σε Ντιμιτρόφ: Να αποφεύγονται οι προβληματικές δηλώσεις - Media

 

Συνάντηση με τον Νικολά Ντιμιτρόφ πραγματοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργού Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, συμφώνησαν ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβληματικές δηλώσεις, που δημιουργούν αμφιβολίες για το πραγματικό νόημα της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος.

«Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι προβληματικές δηλώσεις που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το πραγματικό νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να αποφεύγονται, ακριβώς γιατί και οι δύο χώρες εμμένουν στην πιστή τήρηση του πνεύματος και του γράμματος της Συμφωνίας αυτής που είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες», πρόσθεσε ο Γ. Κατρούγκαλος μετά τη συνάντησή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επέμεινε ότι το άρθρο 4 παράγραφος 3 της Συμφωνίας περιγράφει ακριβώς την κατάσταση των υποχρεώσεων εκατέρωθεν και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επέμβαση στο εσωτερικό κάθε μιας από τις χώρες μας. «Εμμένουμε, λοιπόν, σταθερά στο πνεύμα και στο γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και προχωρούμε και οι δύο στην πλήρη κύρωσή της με την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα, ακριβώς όπως προβλέπει η Συνθήκη αυτή», σημείωσε.

Νωρίτερα, συζήτησε το θέμα και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ μίλησαν και «για την τεχνική διαδικασία που πρόκειται να ακολουθήσει, εφόσον, όπως όλοι ελπίζουμε, θα έχουμε την κύρωση και στις δύο χώρες».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:17