search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Επίθεση Τσίπρα σε Κουτρουμάνη

10.02.2012 12:51
Επίθεση Τσίπρα σε Κουτρουμάνη - Media

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη καλώντας τον να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη καλώντας τον να παραιτηθεί.

Ο υπουργός εργασίας απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα ο οποίος αναφέρθηκε στην μείωση των μισθών κατά την διάρκεια ομιλίας του στην βουλή, είπε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη σήμερα, ώστε να υπάρξει υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ελάφρυνση του χρέους και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Κύριος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Ο Αλ. Τσίπρας, αντιδρώντας, απάντησε: «κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεστε. Εστιαστήκατε στις επικουρικές. Ο λαός καταλαβαίνει, όμως, ότι μειώνοντας τον βασικό μισθό μειώνουμε τους μισθούς -και αυτό θα οδηγήσει και σε μείωση των συντάξεων».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας την επίθεση πρόσθεσε: «είστε υπουργός άνευ αντικειμένου αφού η πραγματική ανεργία έχει φθάσει το 26%».

Ο Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι ποτέ δεν επικεντρώθηκε στις επικουρικές συντάξεις και υποστηρίζει την θέση του λέγοντας ότι «στην διαπραγμάτευση, το θέμα δεν ήταν οι επικουρικές συντάξεις που είχαν κλείσει ως θέμα πριν 2-3 μήνες. Ξεκινήσαμε από το 35% και πήγαμε στο 15%. Η διαπραγμάτευση έγινε για πάρα πολλά θέματα, που ξεκινούν και από τον κατώτερο μισθό και τον 13ο και 14ο».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός εργασίας υποστήριξε: «καταφέραμε να μην είναι μέσα ο 13ος και 14ος μισθός και να παραμείνουν μέσα οι κλαδικές συμβάσεις και η μετενέργεια. Αν δεν το είχαμε καταφέρει, θα είχαμε πολύ μεγάλη μείωση, βίαιη, σε όλους τους μισθούς, που θα έφθανε το 40%. Ξεκίνησε επίσης μια διαπραγμάτευση με το θέμα των συντάξεων, όπου υπήρχε στην ατζέντα ένα ποσό 2,5 δισ. ευρώ που έπρεπε να καλύψουμε με μείωση των συντάξεων. Και φτάσαμε στα 300 εκατ. ευρώ, ώστε να μην έχουμε απώλειες με μείωση που θα έφτανε στο 10%. Σαφώς υπάρχει μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς, αλλά θα πρέπει να δείτε το αποτέλεσμα σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις».

Ύστερα από την παρότρυνση του Αλ. Τσίπρα προς τον υπουργό να παραιτηθεί ακολουθώντας το παράδειγμα του υφυπουργού του, ο Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε: «ο Γιάννης Κουτσούκος είναι και φίλος μου και είχαμε και εξαιρετική συνεργασία, η επιλογή του είναι σεβαστή. Από εκεί και μετά δεν νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε στο πως προσεγγίζει ο καθένας τη θέση του μέσα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48