04/04/2020 02:09:01
10.2.2012

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Media

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας με συνέντευξη τύπου που έδωσε από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Το κόμμα διοικείται από επταμελή επιτροπή χωρίς πρόεδρο και ο μέσος όρος της ηλικίας των μελών της δεν ξεπερνά τα 36 χρόνια.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Ανέστης Σαμουρκασίδης ανέφερε ότι βασικές αρχές του κόμματος είναι η απόλυτη διαφάνεια, η ουσιαστική δημοκρατία και η ελευθερία της πληροφόρησης, η δε εσωτερική λειτουργία του είναι «αμεσοδημοκρατική», απευθύνεται στον κόσμο του διαδικτύου, στοχεύοντας στη συνεχή ψηφιακή διαβούλευση σε κάθε ζήτημα που θα τίθεται.

Το ΚΠΕ, όπως τόνισε ο κ. Σαμουρκασίδης, δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερα-κέντρο-δεξιά, αλλά επιχειρεί να αναλάβει ένα ρόλο «διαμεσολαβητή», αποτελώντας «το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα και να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον».

Το ΚΠΕ θα συμμετάσχει επίσημα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί σε 230 πόλεις σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα (στις πλατείες Συντάγματος στην Αθήνα, Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης και Αγίου Γεωργίου Πάτρας), για το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 5.00 το απόγευμα.

Η ACTA, όπως υπογράμμισε ο κ. Σαμουρκασίδης, είναι «μία νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από τον μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών που ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας και μετατρέπει τις εταιρίες που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία παρακολουθεί τους πάντες και μπορεί να επέμβει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.