26/01/2021 05:08:27

Αποζημίωση «μαμούθ» σε αξιωματικό που τραυματίστηκε από έκρηξη

Αποζημίωση «μαμούθ» σε αξιωματικό που τραυματίστηκε από έκρηξη - Media

 

Στις €290.000 αυξήθηκε, με απόφαση Εφετείου, το πόσο των €175.000 που δόθηκε ως αποζημίωση πρωτόδικα σε αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, για τον σοβαρό τραυματισμό του εν ώρα καθήκοντος.
 
Το ποσό των €175.000 κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ως έκδηλα ανεπαρκές.
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο αξιωματικός είχε τραυματιστεί στις 27/7/2005 σε ηλικία 27 ετών, ενώ υπηρετούσε σε Τάγμα Πεζικού και λάμβανε μέρος σε εκπαίδευση και επίδειξη του αντιαρματικού όπλου τύπου «Α/Τ APILAS», το οποίο εξερράγη, με αποτέλεσμα ο ίδιος και άλλα 16 μέλη της Εθνικής Φρουράς να τραυματιστούν. 
 
«Πρωτόδικα, ήταν παραδεκτό ότι και ο ίδιος είχε συντρέχουσα ευθύνη της τάξης του 30 τοις εκατό και το μόνο θέμα το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο δίκης, ήταν ο καθορισμός του ύψους της αποζημίωσης. Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις έναντι πλήρους ευθύνης, καθορίστηκαν, κατ’ έφεση, στις 415.000 ευρώ», αναφέρει η εφημερίδα. 
 
Το Εφετείο έκρινε ανεπαρκές το ποσό της αποζημίωσης, καθώς τα τραύματά του επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της υπόλοιπης ζωής του.
 
 Ο αξιωματικός φέρει τραύματα στα άνω άκρα, με ακρωτηριασμό μάλιστα του ενός χεριού, στο κεφάλι, με σοβαρό βαθμό βαρηκοΐας και στα δύο αυτιά, αλλά και σε όλο σχεδόν το σώμα, στη σπονδυλική στήλη, μηρό και κοιλία, μέχρι ακόμη και τα γεννητικά του όργανα, που επηρεάζουν τη σεξουαλική του ζωή.

Πηγή: sigmalive.com
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.