search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:46
MENU CLOSE

Δολοφονία 21χρονης στη Ρόδο: «Καίνε» τους κατηγορούμενους οι καταθέσεις λιμενικών

07.12.2018 13:32
Ραγδαίες εξελίξεις: Στην ασφάλεια Ρόδου οι τρεις άνδρες που φέρονται να βίασαν τη φοιτήτρια (Video) - Media

 

Ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τους δύο νεαρούς που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο φέρονται να είναι καταθέσεις που έδωσαν δύο λιμενικοί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», οι δύο λιμενικοί παρουσιάστηκαν αυτοβούλως ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, δύο λιμενικοί, προκειμένου να συνεισφέρουν με καταθέσεις τους στην περαιτέρω δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Ο ένας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διατείνεται ότι ο 21χρονος Ροδίτης σε ανύποπτο χρόνο, ενώ είχε προσαχθεί ενώπιον των λιμενικών αυθόρμητα, του είπε ότι ήταν ο 19χρονος φίλος του εκείνος που χτύπησε την φοιτήτρια και συγκεκριμένα αρχικά καταφέρνοντάς της μια μπουνιά στο πρόσωπο και ακολούθως με το ηλεκτρικό σίδερο κατ’ επανάληψη επειδή προσέβαλε τον ανδρισμό του, λέγοντάς του ότι εκείνος ήταν καλύτερος.
 
Ο λιμενικός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, διατείνεται παραπέρα ότι ο 21χρονος του είπε ότι η φοιτήτρια εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο και ότι την πέταξαν στα βράχια κατόπιν συναπόφασής τους.
 
Ο συνάδελφός του στην κατάθεσή του υποστήριξε παραπέρα ότι ο 19χρονος οδηγήθηκε παρουσία τους στην οικία της οικογένειας του 21χρονου στους Πεύκους και εκεί τους υπέδειξε το σημείο όπου βίασαν το θύμα, ενώ όταν του ζητήθηκε να τους οδηγήσει στην θαλάσσια περιοχή, όπου την πέταξαν από τα βράχια δεν γνώριζε το δρομολόγιο, ενώ θυμήθηκε το σημείο όταν έφτασαν σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτό.
 
Και οι δύο νέες καταθέσεις αναμένεται να αξιολογηθούν δεόντως σήμερα μετά την απολογία των κατηγορουμένων.
 
Νέες καταγγελίες
Παράλληλα, σύμφωνα με το ethnos.gr, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την 21χρονη φοιτήτρια. Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με μαρτυρία στενής φίλης της, η άτυχη κοπέλα «είχε βιαστεί και βιντεοσκοπηθεί από τρία άτομα στο σπίτι της». Ακόμα πιο σοβαρές είναι οι κατηγορίες που αφορούν στην στάση της αστυνομίας καθώς η φίλη του θύματος ανέφερε ότι «πήγαμε στο Α.Τ. να το καταγγείλουμε και μας είπαν ότι τώρα είναι αργά…»
 
«Γνωρίζω την Ελένη από το πρώτο έτος του Πανεπιστημίου. Στο δεύτερο έτος παρατήρησα αλλαγή στη συμπεριφορά της. Να σημειώσω ότι η κολλητή της φίλη σκοτώθηκε στο πρώτο έτος σε δυστύχημα. Από τότε άρχισα να βλέπω διαφορά. Τον Φεβρουάριο του 2018 μου είχε εκμυστηρευτεί κάτι πολύ προσωπικό της. Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά μου είπε ότι λίγους μήνες νωρίτερα είχε βιαστεί από τρία άτομα τα οποία ήταν από τον Αρχάγγελο Ρόδου. Την είχαν βιντεοσκοπήσει και μάλιστα ντρεπόταν γι’ αυτό. Μετά το συμβάν έκοψε τα μαλλιά της και ζήτησε από ειδικό ψυχολογική στήριξη», είπε η φίλη του θύματος.
 
Επειτα από επικοινωνία της εκπομπής με το αρμόδιο Α.Τ. στη Ρόδο, οι αστυνομικοί είπαν ότι δεν υπάρχει ανάλογη καταγεγραμμένη καταγγελία, γεγονός, που ενισχύει τα λεγόμενα των φιλενάδων της θανούσας, ενώ τον ομαδικό βιασμό επιβεβαίωσε κι άλλη φίλη της Ελένης στο ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «μου είπε ότι είχε υποστεί βιασμό από τρία άτομα. Πέρυσι. Μου είχε πει ότι ντρεπόταν γι’ αυτό και γι’ αυτό είχε κόψει τα μαλλιά της».
 
Άλλη φίλη του θύματος ανέφερε για εκείνη ότι «ήταν ένα παιδάκι 12 χρονών, που ξαφνικά μεγάλωσε το σώμα της. Δεν καταλάβαινε τι σημαίνει να πεις σε κάποιον να έρθει σπίτι σου. Ολα αυτά που της προσάπτουν είναι μαλ… Δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά. Μου είχε πει ότι την βίασαν, στην αρχή δεν την πίστεψα, αλλά, τελικά…».
 
Πατέρας 21χρονου κατηγορούμενου: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια»
«Συλλυπητήρια στην οικογένεια, περιμένω από τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της» είπε ο πατέρας του Έλληνα κατηγορούμενου, μιλώντας στην εκπομπή Μαζί σου. Ο πατέρας του 21χρονου δήλωσε επίσης ότι δεν δέχτηκε καμία κλήση από το παιδί του τη μοιραία νύχτα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:45