search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:13
MENU CLOSE

«Ναι», αλλά με διευκρινίσεις από Λυκούδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

10.12.2018 12:22
Λυκούδης: Δεν είναι δεδομένη η ψήφος μου για τη συμφωνία των Πρεσπών - Media

 

Θετικός στην Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λουκούδης αλλά ζητάει αποφασαφήνιση σε όλα της τα σημεία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσε:

«Εγώ πιστεύω και δεν έχω μετακινηθεί καθόλου από αυτή τη θέση αυτά που από την αρχή έλεγα σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών ότι είναι μια θετική συμφωνία διότι απαντάει θετικά στη βασική επιδίωξη που είχε μέχρι τώρα η ελληνική πλευρά, η γειτονική χώρα να έχει σύνθετη ονομασία. Και από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι υπάρχουν δύο σημεία στα οποία έγινε ο ελληνικός συμβιβασμός και το θέμα της ιθαγένειας – εθνότητας και το θέμα της γλώσσας που ανάλογα με τη διαχείριση που θα κάνουν οι γείτονες θα είναι ή επουσιώδη ή θα καταστούν σοβαρά και επικίνδυνα και φαίνεται ότι σε αυτή τη φάση δικαιώνεται η επιφύλαξη που υπήρχε για το ότι η διαχείριση που κάνει ο Ζάεφ δεν είναι καλή. Επομένως υπάρχει ζήτημα, θετική συμφωνία αλλά θέλει οπωσδήποτε εξέλιξη και αποσαφήνιση σε όλα της τα σημεία.»

Σε άλλη συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής ο κ. Λυκούδης τόνισε πως «η Συμφωνία είναι θετική αλλά τα δυο αυτά αγκάθια της Συμφωνίας ανάλογα με το πως τα διαχειρίζεται κάποιος, ή περνάνε στο περιθώριο και δεν έχουν σημασία ή γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα. Οι τελευταίες δηλώσεις του Ζάεφ έχουν καταστήσει αυτά τα σημεία προβληματικά και άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι».

Ο κ. Λυκούδης τόνισε πως άκουσε την διόρθωση Ζάεφ αλλά «την επόμενη μέρα είδα να επαναλαμβάνεται η άποψη και μάλιστα με φράσεις του τύπου «εμείς δεν είμαστε Βορειο-μακεδόνες, Μακεδόνες είμαστε και η γλώσσα μας δεν είναι Βορειομακεδονική, είναι η μακεδονική». 

«Αναφέρεται δηλαδή σε στοιχεία της Συμφωνίας που με την ερμηνεία που θέλει να δώσει, δημιουργούν προβλήματα. Με αυτή την έννοια είπα, να πως μια θετική Συμφωνία, σε σχέση με την εξέλιξή της μπορεί να καταστεί δύσκολη ανάλογα με τη διαχείριση που της κάνει κάποιος», πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01