21/09/2020 03:48:15

Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία

Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία - Media

 

Στο ίδιο υψηλό αποφασιστικό ύφος των τελευταίων ημερών, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έστειλε νέο μήνυμα στην Άγκυρα. «Εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο, θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» επανέλαβε.

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, καθώς και τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής». Στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ονομάζεται "Εθνικής Άμυνας" και όχι υπουργός Άμυνας, όπως σε όλα τα κράτη, γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει την ευθύνη για το έθνος».

«Έθνος δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της Ελλάδος. Έθνος κοινό, Έθνος ένα, είναι το Έθνος των Ελλήνων, το Έθνος των Κυπρίων. Είμαστε ένα έθνος σε δύο διαφορετικές χώρες. Γι' αυτό είστε και εσείς εδώ, η Ελληνική Δύναμη Κύπρου, για την προστασία του Έθνους, της Σημαίας, του Εθνοσήμου» σημείωσε.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε πως τα στελέχη των Ε.Δ. κράτησαν ψηλά την αποτρεπτική δύναμη της πατρίδας μας «και παράλληλα καταφέραν η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος της ευρύτερης περιοχής να δημιουργήσει άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, μαζί με την Κύπρο και με τις συμφωνίες που κάναμε προς το νότο με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προς το βορρά με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, όπου «ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Νετανιάχου, παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσει από εδώ ένας αγωγός, θα περάσει νότια της Κρήτης, θα συνδεθεί με το φυσικό αέριο της Ελλάδος και θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, μέσω της Ελλάδος, στην Ευρώπη».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.