search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:22
MENU CLOSE

Σταχτοπούτα: Μια ονειρική παράσταση από τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2053
27-12-2018
28.12.2018 12:52
49051423_327914994473417_7769555388462006272_n.jpg

 

Μαγεία, λάμψη και πρωτόγνωρα συναισθήματα υπόσχονται να χαρίσουν σε μικρούς και μεγάλους τα φημισμένα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, που έφθασαν στο Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσουν μια μοναδική παράσταση, εμπνευσμένη από το πιο όμορφο παραμύθι όλων των εποχών, τη Σταχτοπούτα.

Μια μουσική παράσταση που υπογράφει ο Ζαν-Κριστόφ Μαγιό, καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο κι ένας από τους σημαντικότερους χορογράφους της γενιάς του. Μια ανεπανάληπτη καλλιτεχνική παραγωγή που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, καθηλώνοντας το κοινό σε όποια χώρα κι αν παρουσιάστηκε.

Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, τα αφαιρετικά σκηνικά του Ερνέστ Πινιόν-Ερνέστ, καθώς και τα υπέροχα κοστούμια του Ζερόμ Καπλάν συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα και χαρίζουν στους θεατές μια συγκλονιστική καλλιτεχνική εμπειρία που, αναμφισβήτητα, θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη τους.

Όλοι θυμόμαστε το παραμύθι της Σταχτοπούτας, με την άμαξα που μετατράπηκε σε κολοκύθα και το γοβάκι που απέμεινε στα σκαλιά του παλατιού στην προσπάθειά της να φύγει βιαστικά από τον χορό. Όλοι έχουμε κάνει εικόνα την αγαπημένη χωριατοπούλα που κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και παντρεύεται τον πρίγκιπα.

Η «Σταχτοπούτα» που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής, ωστόσο, είναι διαφορετική από αυτή που γνωρίσαμε στις πιο τρυφερές μας ηλικίες.

Ο Μαγιό φέρνει την ανατροπή στην ιστορία και χαρίζει ένα νέο προφίλ στην πρωταγωνίστρια των παιδικών μας χρόνων. Πρόκειται για μια Σταχτοπούτα που μας απομακρύνει από τα στερεότυπα μιας περασμένης εποχής. Η Σταχτοπούτα της επιτυχημένης αυτής παραγωγής δεν είναι βγαλμένη από τα παραμύθια. Είναι μια κοπέλα της καθημερινότητας που ερωτεύεται όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της. Μια μορφή και μια προσωπικότητα που αντικατοπτρίζει όλες της σύγχρονες γυναίκες που ζουν ανάμεσά μας.

Με μια αφαιρετική και συμβολική προσέγγιση, γεμάτη χάρη και δυναμισμό, η ιστορία του Μαγιό ανατρέπει το κλασικό παραμύθι και επιχειρεί να προχωρήσει μπροστά αυτή τη διαχρονική ιστορία. Μια πρωτοποριακή παράσταση από έναν σύγχρονο δημιουργό, που αναβιώνει τον διάσημο μύθο δίνοντάς του μια νέα προσέγγιση. Την οπτική του κοριτσιού που γίνεται γυναίκα και μεταμορφώνεται σε σύμβολο δύναμης και χειραφέτησης. Χωρίς να θυσιάσει την αισθητική αλλά και τον ρομαντισμό του μπαλέτου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων Μόντε Κάρλο χαρίζει στο κοινό μαγευτικές στιγμές σε μια εκδοχή που δικαιώνει ένα παραμύθι που σημάδεψε γενεές και γενεές ανά τον κόσμο.

Άλλωστε, τα Χριστούγεννα αποτελούν την τέλεια αφορμή για να ονειρευτούμε με όλη μας την ψυχή και να πιστέψουμε ξανά στα παραμύθια! Με τη «Σταχτοπούτα» του Μεγάρου Μουσικής θα αντικρίσουμε μπροστά μας τη Σταχτοπούτα που όλοι θα θέλαμε να συναντήσουμε…

Η ιστορία των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο

Τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο δημιουργήθηκαν το 1909 από τον Σεργκέι Ντιαγκίλεφ. Αμέσως συνεργάστηκαν με τους σπουδαιότερους σολίστες της εποχής, όπως ο Νιζίνσκι και η Άννα Πάβλοβα. Στη συνέχεια, η ομάδα καταξιώθηκε παγκοσμίως, κάτι στο οποίο συνέβαλε καθοριστικά και η υψηλή προστασία της πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό. Σήμερα, υπό την προεδρία της πριγκίπισσας Καρολίνα του Ανόβερου και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ζαν-Κριστόφ Μαγιό, τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο θεωρούνται μια από τις κορυφαίες χορευτικές ομάδες παγκοσμίως!

Αυτή η ομάδα, λοιπόν, ήρθε και στην Ελλάδα, για να προσφέρει στο κοινό ένα μοναδικό υπερθέαμα στο Μέγαρο Μουσικής. Έναν χώρο που διακρίνεται για την κουλτούρα του θεάτρου, του χορού και κάθε μορφής τέχνης, επιλέγοντας να παρουσιάζει πάντα τις πιο αξιόλογες παραστάσεις. Αυτή τη φορά, λοιπόν, το Μέγαρο Μουσικής μάς χαρίζει απλόχερα την πιο ονειρική εκδοχή της «Σταχτοπούτας» όλων των εποχών!

Η παράσταση θα παρουσιάζεται έως το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στη σκηνή της Αίθουσας «Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συντελεστές:

Ζαν-Κριστόφ Μαγιό (χορογραφία), Σεργκέι Προκόφιεφ (μουσική), Ερνέστ Πινιόν-Ερνέστ (σκηνικά), Ζερόμ Καπλάν (κοστούμια), Ντομινίκ Ντριγιό (φωτισμοί).

Info:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – 115 21 Αθήνα

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7282000

Ημερομηνίες / Ώρες έναρξης:

27 Δεκεμβρίου 2018 – 20:00

28, 29 Δεκεμβρίου 2018 – 17:00 & 21:00

Τιμές:

Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+: € 25

Ζώνη Ε: € 30 (παιδιά έως 12 ετών: € 24)

Ζώνη Δ: € 40 (παιδιά έως 12 ετών: € 32)

Ζώνη Γ: € 50 (παιδιά έως 12 ετών: € 40)

Ζώνη Β: € 60 (παιδιά έως 12 ετών: € 48)

Ζώνη Α: € 70 (παιδιά έως 12 ετών: € 56)

Διακεκριμένη Ζώνη: € 80 (παιδιά έως 12 ετών: € 64)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01