search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:59
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Η κακοκαιρία φέρνει δυσκολίες στην κυκλοφορία

04.01.2019 15:55
Θεσσαλονίκη: Η κακοκαιρία φέρνει δυσκολίες στην κυκλοφορία - Media

 

Με δυσκολία διεξάγεται εν μέσω της κακοκαιρίας «Σοφία» η κυκλοφορία των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη.

Την άρση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση – παγετός) σε τμήμα της Εγνατίας Οδού, γνωστοποίησε με νεότερή της απόφαση η διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η απόφαση άρσης αφορά την προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Εγνατία Οδό, από την Χ/Θ 366+000 (Κ-25Α) Κόμβος Βαγιοχωρίου, μέχρι την Χ/Θ 394+000 (Κ-27) Κόμβος Ασπροβάλτας.

Νωρίτερα εν τω μεταξύ επιχείρησαν 11 μηχανήματα-αλατιέρες (πέντε μικρές και έξι μεγάλες)  στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και  παρά τις καθυστερήσεις λόγω της κακοκαιρίας, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Τα συνεργεία του δήμου έδωσαν έμφαση στις Βόρειες συνοικίες, όπως η Άνω Τούμπα, η Τριανδρία, τα Κάστρα, οι 40 εκκλησιές και η Άνω Πόλης. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ήδη έχει κληθεί το σύνολο του προσωπικού της καθαριότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης, με ανάκληση αδειών.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ήδη αποφασίσαμε να κηρύξουμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νομό Χαλκιδικής».

Τονίζοντας ότι οι περιφερειακοί δρόμοι προς τα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο είναι ανοιχτοί, ο κ. Στεργιάδης απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς, «να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και να είναι εξοπλισμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο». Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς, να φροντίζουν πάντα να αφήνουν μια λωρίδα κενή, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους τα 75 μηχανήματα-αλατιέρες που βρίσκονται στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας».

Την ίδια ώρα, οδηγίες προς τους προϊσταμένους των νηπιαγωγείων και τους διευθυντές- διευθύντριες των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, απέστειλε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα, με το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού ζητά από τους υπεύθυνους των σχολικών κτηρίων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα και συγκεκριμένα:

*Να κλείσουν την κεντρική βάνα παροχής νερού

*Να ανοίξουν μια βρύση για να αδειάσει το δίκτυο

*Να θέσουν κάποιες ώρες ημερησίως τη θέρμανση του σχολείου σε λειτουργία, ώστε να προθερμανθούν τα κτήρια και να αποφευχθούν τα σπασίματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01