search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:38
MENU CLOSE

Παγετός στις σχέσεις Μοσκοβισί – Μητσοτάκη: Γιατί δεν συναντήθηκαν

17.01.2019 09:26
Παγετός στις σχέσεις Μοσκοβισί - Μητσοτάκη: Γιατί δεν συναντήθηκαν  - Media

 

Η είδηση είναι γνωστή, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε ζήτησε ραντεβού με τον επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψης του Μοσκοβισί στην Αθήνα, πριν τις γιορτές ο γάλλος επίτροπος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρ0ατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «ανταλλαγής» του θέματος της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του τότε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε πεί ότι «αν τον κατηγορούν γιατί έχει συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό».

Η τελευταία συνάντηση που είχαν οι Μητσοτάκης – Μοσκοβισί ήταν τον Ιούλιο του 2018.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει «ότι τον Αύγουστο ολοκληρωνόταν το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015» και ότι «η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».

Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο ανδρών δεν υπάρχει. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιευμα της Καθημερινής αυτό δεν έχει ιδιαίτερη ασημασία, αφού ο Μοσκοβισί ετοιμάζεται να συναξιοδοτηθεί σύντομα και να εγκαταλείψει την ευρωπαική πολιτική σκηνή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26