search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:08
MENU CLOSE

Κόντρα Κουτσούμπα-Γαβρόγλου: «Αφήστε αυτό το υφάκι υπουργέ της αμάθειας»

17.01.2019 15:57
Κόντρα Κουτσούμπα-Γαβρόγλου: «Αφήστε αυτό το υφάκι υπουργέ της αμάθειας» - Media

 

Επίθεση σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Δ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον υπουργό ότι υπόσχεται χιλιάδες προσλήψεις, ενώ ξέρει ότι χιλιάδες εκπαιδευτικούς θα μείνουν χωρίς δουλειά και τον αποκάλεσε «υπουργό της αμάθειας».

Συγκεκριμένα, είπε: «Παρουσιάζετε το σύστημα διορισμού ενώ ξέρετε πως πολλοί εκπαιδευτικοί θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ουσιαστικά τους απολύετε, πετάτε στο δρόμο χιλιάδες. Στήσατε και ολόκληρο site να διαφημίσετε το έργο σας, τα παπαγαλάκια σας να έχουν έτοιμη τροφή» για να συνεχίσει «Κάνετε εμπόριο ελπίδας σε παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς προεκλογικά. Για ποιο από όλα είστε αλήθεια υπερήφανοι; Λέτε πως κάνετε έργο στην εκπαίδευση σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής στενότητας που τσάκισε μόνο τον λαό και πετάτε εκατομμύρια δωράκια σε επιχειρηματικούς ομίλους. Κατηγορείτε το ΚΚΕ που ζητά 30.000 μόνιμους διορισμούς. Η κριτική για τα κενά λετε ότι είναι λαϊκισμός και ακραίο αίτημα. Ακραίο αίτημα οι διορισμοί; Είστε σοβαροί; Τάξατε σύστημα για 20 χιλ διορισμούς όπως και η ΝΔ για 10 χιλ και μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο γελοίος εδώ μέσα κύριε υπουργέ της αμάθειας».

Από την πλευρά του, ο Κ. Γαβρόγλου ζήτησε από Δ. Κουτσούμπα να του υποδειξει ένα σύστημα προσλήψεων το οποίος θα ικανοποιούσε το ΚΚΕ. «Ο κ. Κουτσούμπας είπε ορισμένα που δεν είναι ακριβή. Μην κατηγορείτε εμάς για εμπόριο ελπίδας, υπάρχουν εκεί έξω 100άδες χιλιάδες που έχουν κι αυτοί δικαίωμα. Μας κάνετε κριτική αλλά δεν μας λέτε πως πρέπει αν γίνουν οι προσλήψεις», επισήμανε.

Άμεση ήταν η απάντηση του Δ. Κουτσούμπα. «Αφήστε αυτό το υφάκι κ. υπουργέ. Δεν έχω πρόθεση να ξανακάνω εισήγηση. Θέλει διευκρινίσεις ο κ. Γαβρόγλου για τα κοντέινερ και τις προκάτ κατασκευές για νηπιαγωγεία. Οι εκπαιδευτικοί που είναι απέξω τα ξέρουν όλα. Δεν ξέρω αν θα στείλετε πάλι τα ΜΑΤ όπως κάνατε τις προηγούμενες ημέρες που παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα όπως έγινε με τον κ. Δελή. Ανοίξετε τα αφτιά σας και ακούστε τις προτάσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή», είπε.

«Παρόλο που με παρακάλεσε ο κ. Κουτσούμπας να αφήσω το αθώο υφάκι, εγώ θα το έχω, αφήστε να έχω την ελευθερία να μιλάω με το δικό μου υφάκι. Προσέξτε τώρα το «να αλλάξουν υφάκια» είναι άλλων εποχών. Συνεχίστε εσείς με δικό σας ύφος», ανταπάντησε ο υπουργός Παιδείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46