18/01/2021 10:00:58

Επιστολή Καμμένου στον Βούτση: «Πραξικόπημα» η αλλαγή σύνθεσης των Επιτροπών

Αιχμές Καμμένου: Τιμή μου που οι Τούρκοι πιστεύουν ότι θα τα βρουν με τον Τσίπρα τώρα που έφυγα εγώ - Media
 
Όπως και ο Νίκος Μαυραγάνης λίγο νωρίτερα, ως «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ενδεχόμενη αλλαγή στη σύνθεση των μελών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας όπου θα εισαχθεί προς συζήτηση η Συμφωνία των Πρεσπών.
 
Ο Πάνος Καμμένος μάλιστα, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος νωρίτερα είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα έχει ψηφιστεί ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αναφέρει ότι χωρίς τη θετική γνωμοδότηση της επιτροπής η συμφωνία δεν μπορεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο συνιστά «πράξη νόθευσης ή παράβασης του Κανονισμού που θα ισοδυναμούσε με συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», μια τέτοια εξέλιξη.
 
«Σήμερα 18/1/19 πληροφορηθήκαμε ότι αίφνης παρουσιάζεται ως νέο σενάριο ενδεχόμενης συνδρομής στην εξέλιξη της διαδικασίας κύρωσης από την Ολομέλεια της Βουλής του προσυμφώνου των Πρεσπών, ακόμη και στην περίπτωση απόρριψης, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, σενάριο κατά το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, με τον ισχυρισμό, ότι η απόφαση της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων είναι τάχα, γνωμοδοτική- συμβουλευτική», αναφέρει και επικαλούμενος άρθρα του Κανονισμού και του Συντάγματος, υποστηρίζει ότι η αποδοχή του νομοσχεδίου από την Επιτροπή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εισαγωγή και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.
 
Η μόνη εξαίρεση που αναγνωρίζει το Σύνταγμα, σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, είναι ο προϋπολογισμός. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου καλεί σε εγρήγορση τις πολιτικές δυνάμεις σε περίπτωση που η πλειοψηφία εισάγει την Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια χωρίς να έχει θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής.
 
Πληροφορίες: enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.