search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Δολοφονήθηκε διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού – Αγνοούταν από την Κυριακή, δεχόταν απειλές

21.01.2019 18:25
Δολοφονήθηκε διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού - Αγνοούταν από την Κυριακή, δεχόταν απειλές - Media

 

Ο διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού, που είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή με τις αρχές να τον αναζητούν, ενώ δεχόταν κι απειλές όπως είχε γνωστοποιηθεί, διαπιστώθηκε πως δολοφονήθηκε στην Πολιτεία της Μπάχα Καλιφόρνια, στο βορειοδυτικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

“Καταδικάζω τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ραφαέλ Μουρούα Μανρίκες. Στέλνω την αλληλεγγύη μου στην οικογένειά του και στους δημοσιογράφους της Μπάχα Καλιφόρνια” ανέφερε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Κάρλος Μεντόσα.

Ο Ραφαέλ Μουρούα ήταν διευθυντής ενός τοπικού σταθμού και εξαφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal, το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές. Η εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στο Μεξικό, Μπαλμπίνα Φλόρες, είπε επίσης ότι ο Μουρούα είχε προσφύγει στον κυβερνητικό οργανισμό που αναλαμβάνει την προστασία των δημοσιογράφων.

Το Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη Συρία, αφού από το 2000 έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι. Το 2018, δέκα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εγκλήματα αυτά παρέμειναν ατιμώρητα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:35